Végre egy hely, ahol nem 2 féle süti és 1 féle fagyi közül választhat az, aki mentesen étkezik! És nem is észvesztően drága. Vannak hagyományos sütik is persze. Finom volt minden, amit kóstoltam! Kicsit kicsi a helyiség, zsúfolt. Kedvesek az eladók, hamar kiszolgálnak, de sokan vannak a vendégek, várni kell, hogy kiszolgáljanak, de addig el lehet dönteni, mit kérünk. Mindig betérünk, ha Vácon járunk.
Az első Gombai cukrászdát kb. 15 éve családi vállalkozásként nyitották meg Veresegyházán, később azt a cukrászdát egy új, nagyobb, szebb helyen nyitották újra, majd Vác felé is terjeszkedve itt is nyitottak egy kisebb cukrászdát, amely elég nagy konkurenciába csöppent. A Gombai a Köztársaság úton kb.
félúton a Piarista templom és a Március 15. tér (Főtér) között található egy kanyarban. Kívülről olyan semmitmondó, nem figyelemfelkeltő a portál, pár széknyi ülőhely van kinn, bent viszont egy modernül berendezett, korszerű, de viszonylag kis alapterületű helyiség fogad. Drapp és barna színek dominálnak, a jobb oldali nagyobb pultban az édes desszertek, sütemények, tortaszeletek vannak elhelyezve, míg a bal oldalon a kilóra mért sósak, aprósütemények. Az árak barátiak, a Moszkauer kilója 3700 Ft, és egész jó volt, a szezámos masni kilója csupán 1700 Ft, de ez nem is volt annyira jó, bár ezen szerintem nem lehet mit elrontani. Egy szelet zserbó 200 Ft, átlagos méretű szelet, és ízre is meglehetősen átlagosra sikerült, bár friss volt. A kiszolgálás kedves, de nem kiemelkedő. Egynek elmegy hely volt a számomra, nem maradt emlékezetes.