Egy kirándulásunk alkalmával Vác felé vettük az irányt,mert megéheztünk egy kis édességre. Vác belvárosában található a Pingvin Cukrászda,mely talán a legrégebbi és egyben a legkedveltebb cukrászda itt. Amikor beléptünk az ajtón,kedvesen fogadtak az ott dolgozók és hellyel kínáltak.
Rengeteg szebbnél szebb és ínycsiklandozóbb finomság volt a pult mögött. A választásunk a Zorba krémesre,a grillázs sarokra,az epres túrósra és a Dolche Lattéra esett. Az összes kiválasztott sütemény isteni finom volt. Ha tehetitek látogassátok meg ezt a pazar cukrászdát. Higgyétek el megéri ide betérni.
Kirándulásunk befejezéseként az állomás környékén lévő Cukrászdát választottuk. Rengetek finomság várja z édesszájú kirándulót. Gluténmentes kekszek, fagylalt- 430 ft. sütemények - kókusz golyó 330 ft-, nagyon olcsó áron. Mignon -ami nagyon finom, és kávé. Tisztaság, és nagy kínálat. Rendelésre torta is kérhető. Ajánlom. Alacsony árak . .
A Pingvin cukrászdában még az általános „lock down” előtt voltam, nyáron, de ezzel együtt csomagolva kértem a sajttortát, amit némi hezitálás után választottam ki, mert egyáltalán nem voltam már éhes. A pultban kedvező árú, fősodratú sütemények sorakoztak, igazság szerint ez nem az én világom, de volt otthon aki örvendjen a sütinek.
Persze én is megkóstoltam. 3,5 pontra tettem a minőségét akkor jegyzeteimben, amit mostani jókedvemben 4 pontra kerekítek. Azzal a megjegyzéssel, hogy maga a hely inkább átlagos, viszont az én élményem inkább jó volt.
A hétvégén úgy alakult az utazásom, hogy Vácon át kellett szállni egy másik vonatra. Az üres mintegy fél órát a vasútállomás közeli Pingvin cukrászdában töltöttem. (Ha tudod a rövid utat, akkor a cukrászda és az állomás közti távolság kb. 3 perc alatt gyalog megtehető.
) A hely önkiszolgáló jellegű: rendelés, fizetés a pultnál, de több asztal is van a helyiségben, az ülő vendégeknek. Én egy presszó kávét és egy orosz krémtortát kértem, és kaptam gyorsan. Mindkettő teljesen rendben volt. Sőt, a torta egészen kiváló volt. Megjegyzem, hogy jártam már nyáron is a cukrászdában, és igen jó minőségű fagylaltot fogyaszthattam.