Túrázni voltunk a párommal Velemben egy nyári meleg napon. Utána étkezési lehetőséget kerestünk. Így tévedtünk be ebbe az étterembe. Kicsit giccsesnek tűnt elsőre a környezete, jobban megnézve azonban megemeltem láthatatlan kalapom az építője és megálmodója előtt. Magyarország múltjának maximális tisztelete és legfőképpen annak megőrzése nagyon tetszett.
Az épület komplexumban csodálatos festett bútorok, faragott asztalok, székek, történelmünket, népművészetünket felidéző tablók és tárgyak. Csak kapkodtam a fejem. A választék az étteremben bőséges. Az árak kicsit magasak. Igaz, óriási adagokat kaptunk. A férjemnek a gulyás leves nem nyerte el a tetszését, de a sztrapacska mindenért kárpótolt bennünket. Mindenkinek ajánlom az éttermet.
Hétköznap, délidőben kicsit fura volt, hogy egy leket sem láttunk, a parkoló üres. Rossz előjel volt, hogy telfonon is próbáltam elérni őket( vonalason és mobilon is, sikertelenül). Sebaj, hétköznap van, gyönyörű út vezet Velembe, azért megpróbáltuk. Végigmentünk a tornácon, szép festett parasztbútorok közt, megtaláltun az éttermet.
Két ember fogadta a köszönésünket. Terepmintás pólóban egy fiatal hölgy kissé kelletlenül felelgetett a kérdéseimre. Ún. "félpénzes"brossúrával, kuponnal szerettünk volna fizetni. Elromlott a számítógép, nem tudja elfogadni a kupont. Sajnos, az eszébe sem jutott, hogy felajánlja, nézzük meg az étlapot, vagy igyunk valamit ebben a melegben. . . ezért csalódottan távoztunk, és máshol ettük meg az aznapi ebédünket.
Kellemes hangulatos hely, az üdülőfalu közepén, búboskemence, erdő, jó levegő, hagyomás egyszerű de mégis nagyszerű ételek. Ajánlom a tormáscsülköt, nagyon finom. Csárdai hangulat, jó kis magyaros, régi. Kiszolgálás jó, kedves pincérek, gyorsan kihozták az ételt, utána nézegelődtünk az üdülőfaluban.
Érdemes megnézni mert tényleg szép és árban is egész jó, nem drága hely. A gesztenyefesztivál alatt voltunk ott akkor volt svédasztalos ebéd is 3500ft-ért úgy emlékszem, de terülj terülj asztalkám volt. Minden volt, csak sajnos mi már későn értünk oda. Összességében ajánlom a helyet.
Nem először tértem be ide, mert a jó emlékeim is visszahívtak. Szép időben, szép helyen, Velem határában egy furcsa képződmény Novákfalva, az üdülőfalu. Néha van, ami túlzásnak tűnhet benne, nem kerülheted el a politikai érintettséget, mert az sem kerül el téged, de lehet innen is, onnan is megközelíteni, akkor is jó.
Az étterme, a Lakj jól velem érdekes is, látványos is, meg teljesen rendben is van. . . pontos, precíz, gyors, kiszolgálás, minden ehető, iható, hangulat is megvan, mi kellene még?
Velem határában,mielőtt beérnénk Velem községbe egy üdülőfaluban található meg ez a hangulatos szép étterem. A régi magyaros hagyományokat követi,már amikor belépünk az üdülőfalu területére látni,hogy csodaszép környezetbe csöppen bele az ember. Az étterembe betérve szintén ezeket a régi magyaros motívumokat fedezni fel.
Amikor megérkeztünk az étteremhez kicsit megijedtünk, mert rajtunk kívül senki nem volt a több hektáros területen. Mikor a recepción megtudtuk, hogy jelenleg is üzemel az étterem, végigmentünk azon a régi parasztházon, ahol az étterem működik. Csodálatos látvány fogadott minket, mely visszaidézi a paraszti kultúra hangulatát.
A választék széleskörű, óriásiak az adagok, ízletesek és FRISSEK az ételek, a pincér kedves és gyors. Az árak nagyon korrektek, olcsónak mondhatóak az ételek. Visszatérünk!