Az Őrség vadregényes környezetében, Veleméren várja vendégeit a Csinyálóház. Az Írástörténeti Kutatóintézet és a Nap Fia Alapítvány munkáját támogtja az, aki ezt a különleges szálláshelyet veszi igénybe. Az erdővel és patakkal övezett három szintem házban várják az ide látogatókat.
Nagyon kellemes környezetben, házias fogadtatásban volt részünk május elején, amikor ott voltunk . . . a házigazda kicsiny múzeumát büszkén mutatta korán reggel kakaskukorékolás után . . . helytörténeti ismereteket is mesélt nekünk. Nagyon friss és üde volt a levegő, igaz akkor éjjel esett . . .
de nem bántuk :) Akik a régi hagyományos népies dolgokat és bútorokat szeretik ajánlom neki sok szeretettel, ahol a hosszú útról megtért vendégeket tárt karokkal, szeretettel és sok szép mesével vár a házigazda . . a kutya, a kakas a a tyúk . . szóval az egész udvar :)