A Paradiso népszerű görög vendéglő Veresegyházán. Élvezhető, sertéshúsból készült gyrost kaptam itt, elvitelre kértem, mert nem volt már időm helyben megenni. A várakozás idejére rendeltem egy sört, egy megsavanyodott, zavaros Carlsberget kaptam, amit cseréltek némi hitetlenkedés mellett Kronenbourg-ra. Annak szerencsére nem volt semmi baja.
Kellemes görög zene szól. Nem lenne ellenemre kipróbálni itt valami vegyes előételt, netán egy sült halat. Most ennyire volt idő. Klasszikus négy pont.
A Pünkösdfürdőn lévő Gyradiko meglátogatása után fedeztük fel, hogy van Gyradiko Veresegyházán is. Mivel erre gyakrabban járunk, felkerestük ezt a helyet is. A görög hangulat teljesen adott volt, mivel szerintem volt olyan gatyarohasztó meleg, mint nyáron Görögországban, csak a tenger hiányzott. . .
:) Nem tudom a meleg miatt, vagy éppen főidőszakon kívül mentünk, de csak mi ketten voltunk, lehet, hogy ezért, de a pünkösdfürdői Gyradikótól eltérően itt nem kértek keresztnevet. Nekem a kiszolgálás is kedvesebbnek, közvetlenebbnek tűnt, lehet, ennek az az oka, hogy a pünkösdfürdői hely nagyobb forgalma pörgősebbé, ezáltal személytelenebbé teszi a kiszolgálást. Én a görögországihoz fogható meleg ellenére maradtam egy kis gyros-souvlaki vegyestálnál tzatzikivel, feleségem sajtgolyót evett fetasajtos görögsalátával, minden rendkívül finom volt, bár az embertelen hőség annyira nem volt étvágyfokozó. Ha végre már nem lesz olyan idő, mint Afrikában, visszamegyünk, egy kellemes langyos este a teraszukon szerintem nagyon kellemes lehet.
Kétszer is voltunk már itt, de második alkalommal találtam csak rá a sajtgolyóra. Sajtos gyrostálat szerettem volna, mert én imádom a sajtokat, amihez lehet eszek. Ekkor ajánlották ezt a finomságot. Mégvsosem ettem ennyire finomat. A gyros is isteni finom volt. Mindenkinek ajánlom. Alig várom, hogy újra ehessek belőle. :)
Férjemmel véletlenül találtunk rá, kellemes csalódás volt. Az étel nagyon finoman, görögösen volt elkészítve, tényleg felidézte görögországi utazásunk emlékét. Az ételeket helyben sütik, kicsit várni kell, de megéri. Rendelést is felvesznek. Mi biztosan megyünk máskor is! Egy kis görög zene szólhatna a háttérben, akkor még hangulatosabb lenne.
Legjobb étel és a legjobb hangulat közel s távol :). Rendszeres visszatérők vagyunk itt. Érdemes a tulajdonosokra "hallgatni" és elfogadni az ajánlásokat, mert a Gyros-on kívül (ami nagyszerű) rengeteg más étel is csodás élménnyel gazdagít. . Időnként igazi autentikus görög zenés estét is tartanak, amely ugyancsak kihagyhatatlan élmény!