Ritkán részesültem annyira pokróc kiszolgálásban, mint a Vén Duna cukrászdában. Nem adta ide a pultos számlát, mondom, hogy el szeretném tenni blokkot, nem mond semmit, hogy igen, persze, máris adom, de átnyújtja, mondom, köszönöm, mire nem felel semmit. Távozáskor elköszönök, semmilyen választ nem hallok. Ide se jövök többet, az biztos.
A sütik szemre átlagosak, az jó pont, hogy van cseh sörük, Zubr, pedig mivel több Bernard cégér is díszíti a helyet, azt hinné az ember, hogy a sörük is Bernard. Annyi baj legyen, a Zubr is megteszi, még akkor is, ha érezni az illatán, hogy már lefelé megy. 2 pont.
Zig Zag értékelése óta alig változott a helyzet. A kávé, sütemény jó volt. A kiszolgálás rendben, az árak, tisztaság rendben. A hangulata sem rossz, de egy kis fantáziával sokkal jobban ki lehetne használni a hely kitűnő adottságait. Ugyanis a cukrászda szinte a Duna mellett van, de ezt csak akkor vesszük észre, ha kijöttünk a cukrászdából.
(Vagy, amikor bemegyünk. ) Magyarán: semmi rálátás a Duna partra, pedig kerthelyisége is van. Azért, ha már ott vagyunk, tegyünk még pár lépést, mert nem csak a Duna, hanem egy ember nagyságú Ybl Miklós szobor is vár bennünket.
A hely, és a kiszolgálás rendben van, az árak nagyon barátiak. A fagyi is finom volt, és itt be is fejezném a pozitívumok felsorolását. A 3 különböző süteményből egyik sem volt finom, a krémes konkrétan egy emberiség elleni bűntett. . . Lehet csak nekünk nem volt szerencsénk mert éppen megborult a zselatin vagy a puding, de a krémes krémje inkább a kocsonyáéra hasonlított mint krémesére.
Verőce központjában, a főút mellett található, évek, talán évtizedek óta működő cukrászda, az épület mögött a Dunapart húzódik. Alapvetően funkcionális, kulturált berendezés, az ablakok és a fal mentén néhány ülőhely asztalokkal, nyáron kinti terasz. Rendelés és fizetés a pultnál, helyben fogyasztás esetén adnak porcelán tányért, de nem viszik ki az asztalhoz a rendelést.
Egykedvű, funkcionális személyzet. Sütemények, torták tekintetében a klasszikus vonalat, ismertebb fajtákat árusítják, ide még nem tört be az újhullámos cukrászat. Süti szeletárak 350-450 Ft-be kerülnek. A pultban sorakozó finomságokat átfutva a diós pozsonyi kifli mellett tettem le a voksomat (300 Ft), majd később láttam meg az egyik kedvencemet, a mandulás kiflit (390 Ft), így neki is jönnie kellett velem. A mellékhelyiség igényes, kulturált, tiszta.