Hegymenetben voltam, valami száguldó, nyilazós lovast néztem meg, aztán fel akartam mászni a templomhoz, no és Albert bátyó ott volt az egyik emelkedő oldalában, valami kis zöldellő térségben. Utánanéztem, hogyan került ide, de a források nem tudnak róla, hogy lakott-e itt, járt-e itt valaha, tehát nyilván valami más oka lehet az itteni kultuszának.
Elneveztek róla egy kis terecskét, ide is rakták a szobrát. Valami reneszánszát éli nálunk, számtalan helyen belefutottam már, öö, hát hogyan is mondjuk, nem volt a magyar irodalomnak valami kiemelkedő csillaga, de a kor valamiből exhumálta a szellemét, és erős nemzeti magasztalásba ment át a személye, és ilyenkor már nem is pontosan emlékezik senki semmire, csak, amire szeretne.