Kiváló 2016. augusztusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2016. augusztus 25.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Most éppen a baráti körrel látogattuk a már sok éve ismert Trattoria Chiantit. Hát igen, ők kiforrták magukat a beskatulyázásból - hogy ide pizzáért, pastáért járjon a vendég. Természetesen tartanak választákot az említett ételcsoportokból is, de nem ezen van a hangsúly. Antipasti, secondi, dolci téren, azaz előételek, második fogások és édességek tekintetében emelkednek a többi olasz vendéglő fölé. Nekem mondjuk nem okoz problémát, de már lassan a többi vendég is megtanulja az állatok, ételek, elkészítési módok nevét olaszul (pl anatra = kacsa). Tálalásban is a finom eleganciát sugallják a kőlapot formázó tálakon, tányérokon. A hajdan kialakított milliő még most is aktuális (kandalló, cserépkályha, díszrács, stb). A gyerekeknek játszósarok, a felnőtteknek könyvek (pl. olasz szakácskönyvek). A mellékhelyiségekben olaszul van a klasszikus csapokon a hideg és meleg feliratozva. A személyzet kedves és segítőkész. A kerthelyiségben időnként találkozni lehet Norbival az étterem jó húsban tartott kandúrjával. Látogass el a Chiantival, ha igényes olasz konyhára vágysz! Természetesen elfogadják a szokásos kártyákat is. A cserépkályha előtt időnként kultúrális esteket is szerveznek.
Szerintem többen jártak már úgy, hogy egy sok-sok éven keresztül megbecsült hely előnyére, vagy éppen hátrányára megváltozik. Így volt ez a veszprémi Chianti étteemmel is. Bezárt, majd hónapok múlva teljesen új személyzettel újra megnyitott. Újragondolt ételekkel találkoztunk, melyek merőben...
Egy két napos veszprémi tartózkodás során látogattuk meg az éttermet egy barátommal. A környezet szép, a pincérek kedvesek és udvariasak. A várakozás idejére felszolgált friss olasz kenyér volt házi vajjal kiváló. Jómagam kedvelem a különlegesebb ételeket, kecskesajtos túrógnocchit ettem füstölt...
A sikeres év lezárását ünnepeltük tavaly a kollégákkal itt. A hangulat fantasztikus, a kő és a fa találkozása nagyon jó milliőt teremt. Degusztációs menüt választottunk egy bor sorral. Így részünk volt a kacsa, vaddisznó, nyúl, szarvas felhozatalban, a fantasztikus borokról nem is beszélve....