Jó 2016. novemberben, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2017. január 4.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Egy két napos veszprémi tartózkodás során látogattuk meg az éttermet egy barátommal. A környezet szép, a pincérek kedvesek és udvariasak. A várakozás idejére felszolgált friss olasz kenyér volt házi vajjal kiváló. Jómagam kedvelem a különlegesebb ételeket, kecskesajtos túrógnocchit ettem füstölt kacsamellel, finom volt. A velem ebédelő kedves ismerősöm inkább a házas ízeket részesíti előnyben, így ő próbálta a legkevésbé extra ételt kiválasztani: tanyasi tökmagos csirkemell lilaburgonyával ès Vàszolyi sajtfondüvel volt a választás - a lilaburgonyát kicseréltette "normál" sült burgonyára, ennek ellenére neki nem ízlett az étel. Az adagok nagyon kicsik és ehhez képest véleményem szerint túlárazottak. Aki viszont ezt nem bánja, és nyitott a különleges ízekre, tegyen egy próbát.
Szerintem többen jártak már úgy, hogy egy sok-sok éven keresztül megbecsült hely előnyére, vagy éppen hátrányára megváltozik. Így volt ez a veszprémi Chianti étteemmel is. Bezárt, majd hónapok múlva teljesen új személyzettel újra megnyitott. Újragondolt ételekkel találkoztunk, melyek merőben...
A sikeres év lezárását ünnepeltük tavaly a kollégákkal itt. A hangulat fantasztikus, a kő és a fa találkozása nagyon jó milliőt teremt. Degusztációs menüt választottunk egy bor sorral. Így részünk volt a kacsa, vaddisznó, nyúl, szarvas felhozatalban, a fantasztikus borokról nem is beszélve....
Most éppen a baráti körrel látogattuk a már sok éve ismert Trattoria Chiantit. Hát igen, ők kiforrták magukat a beskatulyázásból - hogy ide pizzáért, pastáért járjon a vendég. Természetesen tartanak választákot az említett ételcsoportokból is, de nem ezen van a hangsúly. Antipasti, secondi, dolci...