Örülök, hogy a veszprémi kirándulásom során rátaláltam erre a cukrászdára. Tulajdonképpen a kirakatban elhelyezett macik csalogattak be. Tetszett, hogy a pultnál vették fel a rendelést, ezért kiszolgálási díjat nem számolnak fel. Ki van írva. Nagyon széles a választék, nem csak a sós és édes sütikből, de a marcipán figurákból és a poharaskrémekből is.
Én egy narancsos, csokikrémes kelyhet választottam, isteni finom volt. A vizes kancsók és poharak ott vannak kikészítve, ahová visszavisszük a tálcákat. Ide még visszatérek.
Hát így még nem jártunk ebben a veszprémi cukrászdában. Eredetileg egy másik helyre indultunk párommal, de a kifüggesztett felirat szerint január közepéig zárva vannak. Na sebaj, jöjjön a Mackó cukrászda! Itt pedig annyian ültek, hogy nekünk már esélyünk sem volt ülőhelyre. Mentőötleként felmerült az elvitel lehetősége.
Minden új városban kipróbálom a helyi "top" cukrászdát,és úgy informáltak, hogy a Mackóba mindenképp be kell néznem. Párommal egy finom délutáni kávéra tértünk be és egy süteményre. Már a bejáratnál feltűnt, hogy sokan szeretik a helyet. Sikerült asztalt találnunk, de ha később érkezünk, ez nem sikerült volna.
Kedd délután is sokan vannak, még munkaidőben, ez is jelzi a hely népszerűségét. A sütemény amit választottam , egy mandulalisztes vaníliás krémmel készült desszert volt, kókuszreszelékkel megszórva. Kifejezetten ízletes, nem túl édes sütit kaptam, nagyon ízlett! A kávéba egy kicsit kevesebb habot kellett volna tenni, mert az egész egy krémes állagú habital lett, sajnos ez az egyébként nagyon finom kávé értékét csökkentette. Máskor is visszatérnék, mert a sütik szebbnél-szebbek voltak, szívesen megkóstoltam volna még legalább hármat. :-)
Azért szeretm, mert bár ez a legrégebbi cukrászda a városban, mégis nagy a választék a gluténmentes, tejmentes sütemányekből. Még bejglit is készítenek belőle rendelésre, illetve születésnapi tortát is. Mindig nagy választék van a süteményekből, tortákból, fagylaltból.
A snack részlegben az állandó grill/rántott kínálaton felül menü alapon ebédelni is lehet, krémlevesek, csőben sült ételek vannak túlnyomó részt, illetve felbukkannak a reformkonyha összetevői is, a heti menü nagyon változatos. A fokhagyma túltengett a csőben sült karfiolban, ettől eltekintve jó volt. Sokat járok ide.
Az egész épület a gasztronómiáról szól és én most a cukrászdát méltatom. A sarkokban stílszerűen plüssmackók vannak a gyerekek örömére. Aki szereti a retro hangulatot, annak bátran ajánlom a pultos rendszerű cukit. Nagy a választék hagyományos és reform/mentes süteményekből, fagylaltokból.