Soha sehol nem találkoztam ennyire udvariatlan kiszolgálással, borzalmas ízű kávéval . Ritka eset, hogy egy helyről kifejezetten negatív érzésekkel menjek el. A Tizen1 kávézónak ezt sikerült elérni. Úgy tűnt, hogy aki itt nem törzsvendég, azt nem veszik emberszámba.
Azt az undok metakommunikációt, barátságtalan szó-odavetést, amit ez az ürge produkált Az ember csak néz ki a fejéből csodálkozva. Közben hangosan , vélhetően rajtunk gúnyolódó barista + a helyi barátja . Utolsó hely amit ajánlanék.
Egyik társam, egy idősebb hölgy kedvesen, mosolyogva azt mondja, hogy „mindenekelőtt szeretnék egy nagyon finom kávét”, mire a pultos nemhogy azt felelné, hogy „legjobb helyen van hölgyem”, vagy azt, hogy „itt biztos ihat”, vagy bármi emberit, hanem kifejezett türelmetlenséggel, annyit mond némi bosszúságot tükröző arckifejezéssel (nagyjából azt olvastam le róla, hogy „ugyan mit fáraszt engem itt ezzel a kedélyeskedő szöveggel”) hogy „jó, mást? ” Nem volt sor, nem volt ennek a barátságtalanságnak semmi oka. A kávé egyébként remek volt, a szörp átlagos, a sajttorta kifejezetten jó. Az étel-ital rovatra adok négy pontot, de többet nem teszem be ide a lábam. Ugyanakkor nem teszem a nem ajánlott rovatban helyet, lehet, hogy másoknak nagyobb szerencséjük lesz a kiszolgálással. Nem mellesleg Balatonalmádiban az egyik csúcskávézóban szakmai etalonként említették a Tizen1-et. S az is kétségtelen, hogy a fő profilban, a kávéban jól teljesítenek.
Elköltöztek a csigalépcső mellé, ami a Cserhát Étterembe vezet fel. Egy dohánybolt volt itt hosdzú évekig. Pici, de még így is hangulatos. A kávé ugyanolyan jó, a kiszolgálás továbbra is kedves, és ha jó az idő előtte le is lehet ülni. Amúgy megvárják az emberek türelmesen, mire mindenki kikéri a sajátját.
Mint ahogy nem verték dobra a bezárásukat, úgy szép csendben, mindennemű csinnadratta nélkül ki is nyitottak. Nem pont ugyanott, hanem a sétálóutcán. Nem akarták finom kávé nélkül hagyni az adventi forgalomban megfáradt vendégeket. Hát elég kicsi a hely. Viszont a fiúk elmondták, hogy tavasszal nyit a terasz és akkor szellősebbek lesznek. A kává fonom vol, a kiszolgálás pedig kedves.
Számomra az ország legkedvesebb hangulatú kávézója. Egy százéves parasztházban lett kialakítva, az eredeti burkolatot, szerkezetet megtartva, nem túl modernizáklva de nem is archaizálva. Jó érzés az apró asztaloknál vagy a párnás pamlagon ülni. De a lényeg persze a kávé, ami fenomenális.
A hozzáértő tulajdonosok maguk készítik és szolgálják fel, miután széles és őszinte mosollyal fogadtak beléptünkkor. Mindent elmesélnek a pörkölésről, a kávé származási helyéről, jellegéről. A latte mindig csinos, a mocha üvegpohárban pedig a kedvencem a maga valódi csokis rétegével. Vannak itt teák, szeszes italok, alkoholos kávék is, sőt, paninit is lhet enni, no meg az egészséges voalon mozgó kézzel készült teasüteményeket, amiket szintén érdemes kipróbálni, nagyon finom. Magát a kávézót nem feltétlen egyszerű megtalálni az aprócska utca kissé eldugott, de felkeresését melegen ajánlom.
Két fiú gondolt egyet és eldugott kis utcácskában megvalósította álmát: A vendégért mindent! Azt hiszem sikerült is. Tizen 1 (tizenegy, vagy 11) . . . akárhogy is olvassuk a Kereszt utca 11-es házszámra utal. Nagyon jól csinálják a srácok és sok sikert kívánunk nekik. Hamarosan honlapjuk is lesz, addig is ízelítőül álljon itt a kapuban lefényképezett példány. Bővebben >> Finomak az ételek, az italok, na és persze a kávé.