Mihail Kolodko (Kolodkó Mihály) ukrán-magyar szobrászművész, aki apró szobrairől ismert, melyekkel számtalan helyen találkozhatunk Magyarországon. A Kolostorok és Kertek területén található Veszprémben Kolodko Leonóra és az oroszlán miniszobra. A művész a helyszínválasztásnál a város múltját, jelenét és jövőjét is figyelembe vette.
Kihagyhatatlan 2022. április 24.a párjával járt itt
Volt valami elképzelésem a szoborról, amit keresek, meg arról is, hogy miért ez az összetett név, meg azt is tudtam, hogy valahol a Kollégium utca. . . ez nekem a fejemben a nagy oktatási intézményekhez kapcsolódott, de tévedtem. Nóra talán nem is tanul, csak olvas, és nem is tankönyvet, hanem valami más irodalmat.
Vagy csak chat-el a telefonján. Leo meg hát a házikedvenc, vagy az állatkert miatt, mert, hogy az is erre van. Szóval, bevallom a GPS segített, bevisz egy zsákutcába, ahol azért szerencsére meg lehet fordulni. De hát ez a kis csoda is, akárcsak a többi Kolodko-remek, kihagyhatatlan! Ki bírta ki idáig, hogy ne keresse meg?