Kiváló 2022. szeptemberben, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2022. szeptember 19.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Egy vacsorára és egy ebédre is volt szerencsénk betérni. A személyzet rendkívül udvarias, de mégis közvetlen, és profik. Érkezés után vendégváró falattal kedveskedtek. Én a 2 étkezés alatt megkóstoltam a kacsamáj terrine-t (zöldalmával, szőlőlekvárral, pirított kaláccsal), a black angus bélszínt fűszeres brokkolival (+ fehérbabbal és kápia paprikával), a burgonyafőzeléket buggyantott tojással, pankomorzsában sült zellerrel és fekete szavasgombával. Az előétel (kacsamáj terrine) csillagosötös volt, a bélszín, bár nem volt tökéletes, szintén nagyon ízlett. A túrógombócot nagyon ajánlom levezetésként, az egyik legfinomabb, amit valaha ettem. Habkönnyű, finom, és nagyon jól feldobja a borjádi tejföl mellé tálalt sárgabaracklekvár és a karamellizált pekándió. Természetesen az étteremben a pincészet borait és pezsgőit is meg lehet kóstolni. Érdemes is, hiszen a környék egyik legjobb borászatáról beszélünk. Érkezés előtt érdemes asztalt foglalni!
Szinte napra pontosan egy éve voltunk itt utoljára. Azóta az étterem bekerült a Michelin ajánlásos éttermek közé, joggal. Kíváncsiak voltunk, a Michelin-tányér miatt történt-e változás. Nem volt asztalfoglalásunk, ahogy az elmúlt években sem. Ez eddig sosem okozott problémát. Érkezéskor...
A Sauska név pincészetének köszönhetően sokkal ismertebb a villányi borok kedvelői körében, de a szintén a pincészethez tartozó fine dining étteremnek is számos rajongója van. A Gourmet Fesztiválon találkoztunk velük először, itt volt alkalmunk megkóstolni az ételeiket. Az nem volt egyértelmű,...
Villány a magyar borászat egyik ékköve. A borvidék névadó települése, melynél vonzóbb borturista célpont kevés akad. Elsősorban fehérborokért rajongó emberként mondom, hogy valójában egy sem. Megannyi egész évben nyitott pince, még tízszer annyi, melyben előzetes egyeztetés alapján lehet...