A villánykövesdi pincesor a turisták egyik kedvenc helye, ha Villányban járunk, feltétlenül meg kell látogatnunk! A védett, műemlék pincesor az ország egyik leglátványosabb műemlék együttese. A pincék egész évben látogathatók, megtekinthetjük a borfeldolgozás éppen aktuális munkafázisait, szerszámait, megkóstolhatjuk a jobbnál jobb borokat.
A gyerekek örömére található egy játszótér egy 2 hektárnyi nagyságú parkban. A villánykövesdi pincék látogatása Pincejáró Túrák keretében is lehetséges. 3 pince 10-féle borát kóstolhatjuk végig, melyek mellé borkorcsolyaként fenséges házi pogácsát és lepényt biztosítanak.
Lehet, hogy befolyásolt az értékben, hogy a hétvégén rengeteg pincesort láttam, meg az is, hogy nem drónon szállok fölébe s nekem nem térkép e táj, meg az is, hogy sokszor volt köd a hétvégén. Csapjuk hozzá azt is, hogy kihalt és éllettelen volt a nagy ünnepi hétvégén. . . és hát láttam már ezt amúgy másképp is, más időkben többször.
A Hotel Cabernet most tele volt, számtalan autó állt előtte, körülötte, de az emberek nem nyomultak a pincék között, mintha két külön világ lenne. De persze azért végigsétáltam a nevezetességet, mert a hangulat ott bujkál a kis házak között, szótlanul és láthatatlanul.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét. Az átlag számításánál figyelembe vettünk 8 darab olyan értékelést is, melyet szöveg nélkül, csak pontozással adtak le partneroldalukon, a szallasvadasz.hu-n.