Itt állt egykoron a visegrádi városkapu, szóval ez egy híres térség, és mivel amúgy is több Mátyás király szobor van a városban, hát ide is jutott egy fej. Ami másolat, ama híres kolozsvári szobornak a mása. És, hogy emlékművet spóroljunk, vagy hogy egyhelyen ünnepelhessünk mindent.
ennek a szoboremlékműnek a hátoldalán van az első meg a második világháború elesett áldozatainak a listája is. Hogy Mátyás királynak mi köze volt a két nagy világégéshez, azt ne kérdezze meg senki, mert ennyire nem vagyok művelt.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét. Az átlag számításánál figyelembe vettünk 23 darab olyan értékelést is, melyet szöveg nélkül, csak pontozással adtak le partneroldalukon, a szallasvadasz.hu-n.