A négycsillagos Zenit Hotelhez tartozó étteremben hagyományos magyar ételeket újragondolva kóstolhatunk. A kínálat nagy része megegyezik a budapesti Bock Bisztróéval, de mindemellett nagy hangsúlyt fektetnek a balatoni és zalai ízekre. Az étteremben szakképzett somellier segít kiválasztani az ételhez passzoló bort.
Kínálatukban már több mint 120-féle bor szerepel. A Bock József és Bíró Lajos által fémjelezett Bock Bisztró Balaton felhelyezte Vonyarcvashegyet a gasztronómiai térképre.
Az étteremhét rendezvényen voltunk itt, három fogás fix áron. Azt gondolom, ez megérte így, mert nem egy olcsó helyről beszélünk. Olyan fogásokból lehetett választani, amik nem szerepelnek az étlapon. A levesek (zöldborsókrémleves és korhely harcsahalászlé) nagyon finomak voltak. A főételek kicsit túl voltak gondolva, elvesztették az eredeti karakterüket.
A sertésszűz kicsit száraz volt. A desszert viszont mindent feledtetett. A túrógombóc etalon új helyre került nálam (pedig eddig is erős volt az első két helyezett). Professzionális kiszolgálás, pazar kilátás. Egyszer mindenképpen ki kell próbálni, izgalmas utazás a gasztro világban, szép környezetben.
Az elmúlt években többször jártunk itt, először komolyabb elvárásokkal érkeztünk az étterembe, akkor némileg csalódtunk is. Mostanra arra jutottunk, hogy az évek során annyira sokszínű lett a vidéki gasztronómia, annyi zseniális étterem nyílt országszerte, hogy szinte felesleges lenne összehasonlítani az újakkal.
A vonyarcvashegyi Bock Bisztró megmaradt a megbízható magyaros bisztró konyhánál, ahol nem kell óriási meglepetéseket és kulináris katarzist várni, és ez így van jól. Minden fogás korrektül van elkészítve, ár-érték arányban is rendben van.
9 helyett 11-en érkeztünk, asztal pluszban NINCS, szék is nehezen, nem megoldást keresnek, nem segítőkészek, hanem ridegen, mindenre NEM a válasz. Gyerekek is voltak, SEMMIT nem lehet az ételeken változtatni. Válasz újra tömören NEM. Hangulatos hely lenne, de ez az úgy is jön más, ha nem tetszik hozzáállás elég elkeserítő, ha nem gyalog érkeztünk volna kifordultunk volna.
Szombat délre foglaltunk asztalt telefonon. Az asztalunk rendben volt, viszont nehezen találtunk oda és parkolni nem igen tudtunk előtte. Aznap futóverseny végállomása volt a bisztro. . . . Erről elfelejtettek minket sajnos tájékoztatni. Így a csodálatos panoráma élménye sem győzött meg. Végig üvöltöttek, elviselhetetlenül szólt a zene.
Házassági évfordulót ünnepeltünk eredetileg, de ez mindent elrontott. Az ételekre sokat kellett várni. A tálalás, főételek rendben voltak. A választék kevés. A kiszolgálás gyenge. Így ide többet nem megyünk.
A Bock bisztró balatoni egysége büszkélkedhet a legszebb kilátással a hálózaton belül, belátni a környező házak lejtését egészen a tó tükréig. A beltér is pazar, beleillik a korábban nyitott egységek sorába: fesztelen elegancia némi polgárpukkasztó beütéssel, amit leginkább a miniláncolat corporate séfjének, Bíró Lajosnak a bárdos-véres-öltönyös fotója biztosít.
Ki kell emelnem a kiváló ár/érték arányt. Manapság, amikor a trendi bisztrók előszeretettel árazzák be ételeiket 4000 forint fölé, a Bock bisztró Balatonban csak a bélszínre kérnek 4000 forintnál többet, még a kacsamell is csak 3650 forintba kerül, körettel együtt, előételek 1000 és 2900 (utóbbi marhatatár valamit kacsamáj), levesek 1250 és 1650, desszertek 1000 és 1100 forint közötti ársávban mozognak. A jót könnyű megszokni, már előre vártuk a remek házi kenyeret, ami ezúttal nem jött, a kenyér friss volt ugyan, de ipari. A tepertős zsír és a mellé rendelt zöldfélék hozták a maguk formáját. Mivel már jártunk ebben az étteremben fél évtizeddel ezelőtt, csak egy gyorstesztre ültünk be. Kértünk tokhaltatárt marinált (savanyú) káposztába tekerve fűszeres tejfellel, ami kreatív és izgalmas előétel volt, jól elkészítve. A korhely halászlét tejfelgyöngyökkel tálalták, a lé selymes és finom, a hal jó tartású és ízletes volt. A kiszolgálás, udvarias, tartásos, szolgálatkész. A Bock bisztró Balaton továbbra is a legjobbak közé tartozik az északi parton.
Némi hezitálás után látogattuk meg ezt az éttermet, mivel féltünk, hogy a felkapott név nagyon magas árakat fog jelenteni. Kellemesen csalódtunk, a környék jobb vendéglőinek megfelelő árfekvésben nyújt magas minőséget ez a hely, akár gasztronómiai élménynek is nevezhetjük. A kilátás persze pazar, de ha csak a belső térben jut hely, az is hangulatos és ízléses.
Lehet, hogy túl sokat vártam. Sajnos nem győzött meg igazán. A kilátás és a hely gyönyörű, de az étel kevésbé lenyűgöző. Az adagok kicsik, és egyáltalán nem különlegesek. Azt külön nem értem, hogy a rántott tanyasi csirkét miért kell beleszorítani egy mélytányérba, úgy, hogy szinte lehetetlen hozzáférni.
Sajnos az ehhez köretként felszolgált krumpli is elég középszerű. A desszertként fogyasztott Erzsike-hatlaposról is csak annyit mondhatok: életemben nem ettem ennyire semmitmondó süteményt, amely meg sem közelíti az igazi hatlapost. A többi étellel nem volt komoly gond, de a nevéhez híven egy kicsit magasabb minőséget vártunk. Mind az ételek, mind a kiszolgálás inkább trendi, mint kellemes. Mondhatni, egy kicsit sznob. De az is lehet, hogy a mi ízlésünk nem eléggé kifinomult. Mindenesetre nem támadt bennünk kísértés arra, hogy újra eljöjjünk.
Kellemes szombat esti vacsorát költöttünk el az étterem teraszán. A vacsorához élő jazz zene szólt. A pincérek kedvesek, udvariasak, de nem tolakodóak. Sok mindent megkóstoltunk, és mindennel elégedettek voltunk. Nekem a legjobban a füstölt tejhabos zellerkrémleves ízlett, aminek a közepében egy savanyított sült zeller volt.
Másik emlékezetes választás a napi ajánlatban szereplő előétel: libamáj, a tetején sushi gyömbérrel és füstölt tohallal, mellette wasabi habbal. Az étterem nem olcsó, de 100%-ig megéri. Talán a desszerválaszték szegényes egy kicsit.
Néha jól jönnek ki a véletlenek. A gyenesdiási halpiacot kerestük, miközben megláttunk egy táblát: Bock Bisztró Balaton - 1,5 km. Mondom a társaimnak: odamegyünk, az sokkal fontosabb célpont. Sajnos jómagam voltam a sofőr, így aztán ők ittak alkoholos italokat, jelesül a névadó habzóborát, meg tán egy Zöldveltelinit, jómagam meg szódát kortyolgattam.
Épp evés után voltunk, így aztán nem rendeltünk túl sok ételt. Alapból kaptunk remek kenyeret és zsírt, kértünk hozzá lilahagymát és erős paprikát. Ettünk káposztába tekert harcsatatárt, Marika néni marinált zellerét valamint répatortát naracshabbal. Ezutóbbi fogás eléggé old schoolra sikeredett, nehézkes volt és nem különösebben izgalmas, viszont a másik kettő rendben találtatott. Igaz, a ropogós sült hagymát, ami a zellert díszítette nem sütötték frissen, csak rámelegítettek. A harcsa nagyon ízlett. A kiszolgálás remek volt, természetesen kedves, a terasz gyönyörű, a kilátás fennséges, az árak a helyhez mértek, de nem megfizethetetlenek, sőt egyes fogásokat kifejezetten baráti áron adnak. Nagyon jó élmény volt a Bock bisztró e helyszínen is, jó szívvel ajánljuk mindenkinek.
Barátokkal érkeztünk egy kellemes ebédre. A panoráma a teraszról lenyűgöző volt, amit csak fokozott a barátságos felszolgáló, a tányérok látványa és a csodálatos íz élmény.Pincérünk nagyon segítőkész és tájékozott volt a borok választásában is.Biztos vagyok benne, hogy nem utoljára jártunk itt.