Zalakaroson az igazi ízek házában modern sütemények, édes pillanatok és hagyományos ízek várják a leendő és visszatérő vendégeket. Megszakítás nélkül 4 évtizede sütnek a Szilágyi Cukrászdában és ezalatt az idő alatt az egyik legkedveltebb találkozóhely lett a finomságra vágyó helyiek és turisták között.
A tortáikról és süteményeikről is visszaköszön a minőség, amire gondosan figyelnek, minden alapanyagot ellenőrzött, minőségi forrásból szereznek be. Ezek mellett saját maguk által szedett virágokból készített házi bodzaszörpöt is megkóstolhatjuk, valamint különleges fagylaltkelyheik művészetre emelik a fagyizást.
Zalakaroson a Szilágyi tűnt a legnépszerűbb cukrászdának, amely a fürdőtől és a Korzótól északra pár perces sétára található az Arborétum parkos rész szélén, egyúttal a települést átszel főút mellett. Ingyenes parkolási lehetőség az út másik oldalán bőséges számban adott.
A teraszon szinte minden asztalt foglalt volt, belépve hatalmas tumultus fogadott, a sor vége az ajtóban állt. A pultnál ketten szolgáltak ki, a 3. hölgy a másik pultnál az italokat, kávékat készítette. Egy német hölgy előttünk mindenképpen magyarul akart rendelni és beszélni, bár nem tudott magyarul, a pultos lányok meg tudtak volna németül, így a sor még hosszabbra duzzadt. A pultban a sütemények, tortaszeletek széles kínálata sorakozott, a fősodratú típusok többsége 850 Ft-ba került, pl. Rákóczi túrós, gesztenyerolád, de volt talán 3 fajta francia stílusú monodesszert, azokat el is kapkodták, mire sorra kerültem, ezek 1090 Ft-ba kerültek. Néhány Halloween témájú sütijük is akadt. Egy áfonyás gesztenyekockával vigasztalódtam, ami szintén a 850 Ft-os kategóriába tartozott, de méretre kisebb volt a többi szeletnél. A cappuccino hagyományos olasz pörkölésű, kellemes, de nem specialty kategória (890 Ft). A kávé és a süt mellé kis pohár szóda is érkezett. A rendelést a helyben fogyasztó vendégek számára kihozták az asztalokhoz. A beltér kellemes, 80-as - 90-es évek stílusát idéző. A tömeg miatt egy kicsit gépies volt az egész kiszolgálás, de ajánlott hely Zalakaroson. Még fagylalt is volt november elején!
Kellemes város, legmeghatározóbb helyszíne! Szerintem a városka legjobb helye! Isteni fagylaltot, fenomenális sütiköltemények, tüneményes alkalmazottak! Mi kell még a boldogsághoz? Mindenkinek csak ajánlani tudom, " Az igazi ízek házát " !
Zalakaroson a Szilágyi cukrászda kínálata évek óta színvonalas, jó minőségű. Nagy a sütiválasztékuk, hagyományos és "újhullámos" sütemény is van, és sokféle fagylalt. Bármelyik süteményt választottam eddig, mindig friss volt. Érdemes meglátogatni, különösen egy meleg nyáron csábító a fagylaltkínálatuk.
Ha rövid akarnék lenni, csak annyit írnék: SZUPER! De azért ettől kicsit többet szeretnék erről a kiváló helyről. Párommal a Dunántúli Kéktúra kapcsán jártunk Zalakaroson, és az egyik nap végén gondoltuk bemegyünk vhova fagyizni egyet. Meleg is volt, és vágytunk vmilyen finomságra, de erre az élményre nem számítottunk.
Én a gyümölcs fagyikat kedvelem, de itt még a legegyszerűbb citromosnak is olyan finom eredeti citrom íze van, nem beszélve egy szedresről, áfonyásról, körtésről, és még sorolhatnám, ha behunyja az ember a szemét, maga előtt látja a gyömülcsöt is. Párom a "retrosabb" :) élmények kedvelője, csoki, csokis keksz, vanília, puncs. . . stb. , de erről a fagyiról Ő is csak csillagos 5ös fokozatban tudott beszélni. Nem vagyok a mindennapokban egy nagy sütikedvelő, én inkább ritkábban, de a jót szeretem kipróbálni. És itt a fagyi után nem tudtam megállni, hogy ne vegyek 4 szeletet. . . csak az íze kedvéért :):). . . A nagy kedvencem az Őrség aranya, és volt, és vettem is. Kiváló ízvilága volt, és itt tettek bele egy kicsi mást is, de most nem tudom eldönteni, hogy a monori Kalmár cukrászda, vagy a pilisszentkereszti Hilda cukrászda -e az aranydíjas. Isteni mindegyik helyen ez a finomság. Hozzáteszem a másik 3 süti is aranydíjas most nálunk, igaz az ára is az, de ugyan manapság már hol nem? Másnap illetve távozásunkkor a Zalamerenyei Pálos malomból visszatérve is meg kellett kóstoljuk ismét a finomságokat, és ezzel a szuper élménnyel indulhattunk csak haza. Ki ne hagyja senki ha erre jár, ajánljuk Mindenkinek a helyet! Üdvözlettel: Csilla és Józsi
Házi krémest és panna cottát választottunk helyszínen fogyasztásra, mindkettő friss, jóízű volt. Árban korrekt. A kiszolgálás gépies. Itt sem tapasztaltam, hogy a vendégek után fertőtlenítenék az asztalt, sőt, több asztalon ott volt az előző vendégek tányérja.
A helyiek által ajánlott cukrászdát kötelezőnek gondoltuk kipróbálni, így eljöttünk fagylaltozni. Cukormentes fagylaltból csak egyféle volt, a választék jó átlagos, kifejezett különlegességet nem találtam. A cukormentes tiramisu mellé csokoládét kértem, mindkét fagylalt hozta az elvárt szintet, de maradandó élményt nem nyújtott.
Már nem először jártunk itt a családdal és ismét nem csalódtunk! A sütik isteni finomak és azt hiszem, hogy a helyhez képest az áraik is elfogadhatóak! Szép és tiszta hely. A teljesen telt ház volt amikor ott voltunk, mégis viszonylag gyors kiszolgálásban volt részünk. Az alkalmazottak kedvesek voltak és aranyosak! Ha legközelebb itt járunk,biztos,hogy ismét betérünk egy finom sütire!
Kifogástalan tisztaság, hagyományos, kényelmes bútorok, kedves, egyenruhás felszolgálók, és süteményillat. Ilyen egy igazi cukrászda. És csodálatos sütemények, torták, forró csoki, tea… Frissek, változatosak, nem túl édesek. Normális áron.