Zalakaroson az igazi ízek házában modern sütemények, édes pillanatok és hagyományos ízek várják a leendő és visszatérő vendégeket. Megszakítás nélkül 4 évtizede sütnek a Szilágyi Cukrászdában és ezalatt az idő alatt az egyik legkedveltebb találkozóhely lett a finomságra vágyó helyiek és turisták között.
A tortáikról és süteményeikről is visszaköszön a minőség, amire gondosan figyelnek, minden alapanyagot ellenőrzött, minőségi forrásból szereznek be. Ezek mellett saját maguk által szedett virágokból készített házi bodzaszörpöt is megkóstolhatjuk, valamint különleges fagylaltkelyheik művészetre emelik a fagyizást.
Gyakran játunk a Zalakarosi kedvenc szállodánkba és persze a kedvenc Szilágyi cukrászdába is. Most, hogy a téli időszakban a terasz zárva van és nem a fagyi a sláger, több figyelmet szentel az ember a tortákra, süteményekre. Jól fűtött, meghitt környezetben hozta ki a pincér kislány a madártejet és a Lajcsi-szeletet.
Párommal egy hosszú séta után tértünk be a cukrászdába! Nagyon kellemes meglepetés volt az udvarias kiszolgálás a fiatal hölgyek részéről! Én egy szerelmes torta szeletet ettem! Igaz jól benne vagyok a korban,nyugdíjas vagyok,de a szerelem nem korhoz kötött! Kérdeztem a kis hölgyet ugye ehetek még ebben a korban ilyet!
Forró augusztusi este volt ! Jól esett volna egy fagyi ! Elsétáltunk a Szilágyi cukrászdába a kedvesemmel , hogy kicsit lehűtsük magunkat . Rendeltem két gyümölcsös fagyikelyhet ! Elkészült , elvittem a teraszon szerettük volna elfogyasztani . A harmadik vagy a negyedik kanál fagyinál tapasztaltam , hogy darázst ropogtatok !
Vissza vittem a kelyhet jelezvén az eladónak , hogy darazsat találtam a fagyiban ! Persze ! Értem én , hogy a gyümölcsök között megbújhat egy - egy darázs vagy bogár amiről az eladó nem tehet és el is fogadtam volna ha az eladó hölgy nem lett volna arrogáns és udvariatlan ! Nem kértem vissza a kehely árát és nem kértem új fagyikelyhet mégis sértve éreztem magam a viselkedése miatt ! Nem írtam a vásárlók könyvébe , mert nem vagyok olyan fajta de többet az életben a lábam nem teszem be oda és az ismerőseimet is lebeszélem a cukrászdáról !
Szilágyi cukrászdában nem most jártunk először és biztos, hogy ha arra visz utunk mindig betérünk majd. Januárban párom szülinapját ünnepeltük Zalakaroson. Édesszájú révén nem szerettem volna, ha torta nélkül marad, és ekkor jutott eszembe, hogy mi lenne, ha rendelnék neki egy tortát.
Azonnal eszembe jutott a cukrászda, ahol nagyon készségesek voltak, nem csak Dobrádi Mónika, hanem a személyzet is. Sikerült a meglepetés, a torta hűtőbe bekészítve várt a szálláshelyünkön. Itt is szeretném még egyszer megköszönni. Természetesen a választott torta- almás-gesztenyetorta finom volt, mint mindegyik sütemény, amelyet ez idáig ott ettünk. Torta ide vagy oda azért még a cukrászdába is betértünk a zalakarosi tartózkodásunk alatt, és elfogyasztottunk még egyet-egyet a kedvenceinkből is, sőt az otthon maradtaknak is vittünk kóstolót. Kiszolgálás mindig elsőosztályú, kedvesek, figyelmesek, udvariasak a lányok.
Hangulatos város, természet közeli, egyszerű hely, finom sütikkel jó kiszolgálással, bár nyáron néha elég zsúfolt.A terasz véleményem szerint kicsi és zsúfolt, de összességében egy jó vidéki wellnesvároska jó cukrászdájának tartom.Természetközeli hely, közel van a kilátó, kisebb sétára a városközpont.
Nagyon szép kívülről és belülről is a cukrászda. Bőséges választék van süteményekből és tortákból, az ember alig tud választani. Legszívesebben végig kóstoltam volna az összes sütit. Nagyon finom volt amit ettünk, kellően édes, puha és persze szép is. Ár-érték arány teljesen megfelelő. Mindenképp ajánlom mindenkinek!
Mindig sikerül találni valami nagyon finom édességet. A Karos krémes fagylalt a legújabb felfedezésem. A Karos krémes sütemény is isteni. Legutóbb frissen érkezett a süti érdemes volt megvárni. Régebben ettem fagylalt kelyhet is remek ízek és ötletes összeállítás, kifogástalan volt számomra. Gyakran járok Zalakaroson a cukit mindig felkeresem. Érdemes.