Zalakarosi Vízbelépő lány szobra Zalakaros bemutatkozása
A zalakarosi gyógyfürdő bejáratánál találhatjuk a Vízbe lépő nő szobrát, mely 1967-ben került a helyére. Kisfaludi Strobl Zsigmond kezei munkájának gyümölcse.
Nem maradhatok kis a rajongó fanok közül, ha már errejártam, megnéztem és 83 ember odavolt érte. . . hát a közösség húzóereje rám is hat. Tél van, víz nincs, a szökőkút nem működik, a lány vízbe lép(ne). . . És szép is, nincs mit mellébeszélni, ez egy ragyogó szobor.
Kisfaludi Strobl Zsigmond alkotása egy ellentmondásos korban korban született, a szocializmus is keményen megszabta, hogy mit szabad és mit nem, de nem volt olyan betegesen prűd, mint ez az újmódi álkereszténykedő világ. Így azután ilyen egészséges, nyílt, emberi ábrázolások is megmaradtak. díszére ennek a térnek, örömére a télben, nyárban, tavaszban, őszben sétálóknak.
Kihagyhatatlan 2023. november 22.a párjával járt itt
Nagyon szép ez a szobor, korábban kicsit más helyen volt. Érdemes megnézni! Ahogy Dísz teret is. Bár ősszel csak a levegőbe lép a lány, a szökőkút nem működik, azonban a piros falevelek a háttérben így is kiemelik.
A kecses szobor Zalakaros központjában, a Dísz téren, a MenDan Wellness Hotel előtt található, illetve másik oldalról a Fürdő épülete látható. Kisfaludi Strobl Zsigmond alkotása, amelyet először 1967-ben állították fel egy kicsit odébb, a fürdő előtt, majd áthelyezték ide 30 évvel később.
A szobor előtt kis szökőkút van, kerek medencével, amelyben ittjártunkkor nem volt víz, talán csak nyáron töltik fel. A szobor körüli park is szép, érdemes itt egy kicsit sétálgatni vagy leülni valamelyik padra.
Kihagyhatatlan 2023. október 3.a párjával járt itt
A Zalakarosi Vízbelépő lány szobra nagyon szép! Öröm ránézni! Csodálatos alkotás! Igazán illik Zalakaroshoz! Nem fotóztam le, mert sajnos a fények úgy estek, hogy a kép nem adta volna vissza a szobor igazi "arcát".
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét. Az átlag számításánál figyelembe vettünk 81 darab olyan értékelést is, melyet szöveg nélkül, csak pontozással adtak le partneroldalukon, a szallasvadasz.hu-n.