Érdekes
2023. novemberben, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2023. november 3.Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A kecses szobor Zalakaros központjában, a Dísz téren, a MenDan Wellness Hotel előtt található, illetve másik oldalról a Fürdő épülete látható. Kisfaludi Strobl Zsigmond alkotása, amelyet először 1967-ben állították fel egy kicsit odébb, a fürdő előtt, majd áthelyezték ide 30 évvel később. A szobor előtt kis szökőkút van, kerek medencével, amelyben ittjártunkkor nem volt víz, talán csak nyáron töltik fel.
A szobor körüli park is szép, érdemes itt egy kicsit sétálgatni vagy leülni valamelyik padra.
Zalakarosi Vízbelépő lány szobra további értékelései
2023.11.22a párjával
Nagyon szép ez a szobor, korábban kicsit más helyen volt. Érdemes megnézni! Ahogy Dísz teret is. Bár ősszel csak a levegőbe lép a lány, a szökőkút nem működik, azonban a piros falevelek a háttérben így is kiemelik.
2023.10.03a párjával
A Zalakarosi Vízbelépő lány szobra nagyon szép! Öröm ránézni! Csodálatos alkotás! Igazán illik Zalakaroshoz! Nem fotóztam le, mert sajnos a fények úgy estek, hogy a kép nem adta volna vissza a szobor igazi "arcát".