A Tátika-vár Zalaszántó közelében, a Keszthelyi-fennsík egyik bazaltcsúcsán található középkori várrom. Feltehetően Magyarország egyik legkorábban épült magánvára. 1997 óta része a Balaton-felvidéki Nemzeti Parknak.
Kihagyhatatlan 2024. szeptember 30.a párjával járt itt
Ezt nem lehet megunni, így már többször jártunk itt. A parkolótól jó 2 km-es az út felfelé, ajánlott a stabil túracipő vagy bakancs. A jelzések jók, fél óra alatt fel lehet érni. A várból csodás a kilátás a környező hegyekre és a Stupára. Ebből a várból még jelentős falak maradtak, de felmászni nem érdemes rá. Kuytabarát hely!
A Balaton-környéki várak meglátogatása hozzátartozik a nyárhoz meg az őszhöz. Azt hiszem, a legtöbb fellelhetőben voltam már, Tátika még váratott magára. Ó, hát mit is mondjak. . . nem vagyok már valami friss, meg fiatal, megmásztuk az akadályt a feleségemmel, de a vége felé már pihenni is kényszerültünk párszor.
Csak fújtattunk, hogy biztos, hogy tovább akarunk még menni? De megéri egy kicsit megszenvedi érte! Először is, van egy szép legendája a várúr béna lányáról, aki később Hévíz varázsfürdőjétől meggyógyult. A rom meg önmagban is érdekes, de a legpazarabb a kilátás! Helyenként látni a Balatont is, gyönyörű lankák fekszenek minden irányban, itt elheveredni egy élmény! Még a legnagyobb turistaidényben is alig látogatott, most is csak mi voltunk ketten, kedvünkre élveztük a történelmi magányt.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét. Az átlag számításánál figyelembe vettünk 2 darab olyan értékelést is, melyet szöveg nélkül, csak pontozással adtak le partneroldalukon, a szallasvadasz.hu-n.