Többször jártunk már itt, többek közt a kellemes környezet, az olaszos hangulat és a gluténmentes pizza miatt. Nah de! Nem volt gluténmentes pizza! Így a párom salátát evett. . . pont azért mentünk oda, hogy ő is normálisan vacsorázhasson. . . A pizzák nem egy időben értek ki. . . bár még mindig finomak.
Nagyüzemi faloda, az ételek elkészítési nívójára a slampos és a körülbelül a legmegfelelőbb jelző. A carbonara egyenesen siralmas, egy valamirevaló olasz még az útlevelét is visszaadná egy ilyen láttán. . . A főételek nem egyidőben történő felszolgálása szintén megbocsáthatatlan. A Mauro, az a hely amit csak messziről elkerülni érdemes.
2018 július elején 3 fő ebédelt az étteremben, a gyümölcsleves mennyisége és minősége egy átlagos menzának felelt meg túl sok (0,5 liter) és felejthető. Lasagna tocsogott a besamelmártástól és nem találtam a paradicsom mártást, pizza vékony az oké, de kiszáradt nehezen vágható és rágható tészta és a paradicsom itt is csak érintőleges inkább nincs mint van.
Az jutott eszembe sok ember + sok pizza = fagyasztás :( A capuccino finom, a tiramisut nem tudtuk kideríteni miből készítik nyers tojásos klasszikus vagy tejszínes a pincér sem tudta vagy nem akarta mondani. kis innivalóval(2 sör+1 tonik) 20 ezer! fölött voltunk. Ezt még Velencében a Szent Márk tértől 2 utcára is 35 euróból úsztuk meg és az legalább finom volt.
Már a tihanyi kompon barátkoztam a honlappal, hogy a Mauro-ban ebédelünk. A honlapon furcsának tartottam, hogy nem lehet asztalt foglalni. Eltéveszthetetlen imponáns felirat jelzi, hogy megérkeztünk. És a zsúfolt nap ellenére találtak nekünk egy megfelelő asztalt. Az étterem valóban délolasz hangulatot árasztott és az étlap/itallap is azt sugallja, hogy sokkal több, mint a "tucat-pizzériák".
Csodálatos volt a tenger gyümölcseivel gazdagon megrakott pizza és a tésztáról sem sajnálták a parmezánt. Tökéletes helyként mutatkozott be, ahová biztosan visszafogunk térni.
Barátaim ajánlották, ha ott nyaralunk ne hagyjuk ki a Maurot. Esténként hosszú sor kígyózikma bejutáshoz. Nekünk szerencsénk volt bár kora délután mentünk és nem kellett várni. Nagyon kedvesek és roppant gyorsak a felszolgálók, a pizza remek, nagy a választék az étlapon. Mindenki talál az ízlésének megfelelőt.
Van sima margaritától a különleges tengergyümölcséig. Az étterem egyszerű, de nagyon hangulatos. Az árak elviselhetőek. Aki Zamárdiban jár ne hagyja ki! !
Bár még sose jártam Olaszországban, de kb ezt tudom róluk elképzelni az elmondások alapján. Hangosak, zajosak és mindig sietnek. Értsd: MINDENKI hangosan köszön az érkező vendégnek, a pincérek meg szinte szaladgálnak. Akit ez zavar, ne menjen oda. Akit nem és szeretne finom pizzát vagy valami mást enni, annak jó szívvel ajánlom. Az árak balatoni viszonylatban nem magasak. Közvetlen a szabadstrandnál.
5 évvel ezelőtti csalódás után, úgy gondoltam adok még egy esélyt a pizzának. Oda értem és a pincértől kérdeztem hogy jó a pizza, erre ő természetesen, olasz szakács készíti. Kezdtem reménykedni. . . . . de hiába :-( Sajnos hamarosan kiderült hogy 5 év alatt semmit nem változott, kb. úgy nézett ki mint egy pár 100 forintos mirelit pizza.
Az alapanyagok sem olasz alapanyagok voltak. . . . . én úgy gondolom hogy ha már Olasznak nevezett pizzéria akkor igen is tegyen bele jó alapanyagokat. . . . mert az árát viszont elkéri! ! 20 évet éltem Olaszországban, és most is sokat megyek munkám miatt, egy pár helyen ettem már pizzát. Ha egy itthoni (magyar) pizzériából rendelek elfogadom hogy nem olyan mint Olaszországban, de valahol ennél is jobbat kapok. Lehet hogy a többi ételek jók. . . . de én sajnos a MAUROra egy nagy X-et teszek. Sziaztok
Imádom, hogy már a belépés pillanatától maximális figyelmet kap minden vendég. A pincérek "Bongiorno"val üdvözölnek, asztalhoz kísérnek. Bármilyen extra kívánságot gond nélkül teljesítenek :) Nem olcsó hely, de akárhányszor arra járunk, mindig betérünk, mert az ember azt kapja a pénzéért amit vár. Isteni olasz konyha, hibátlan ételek.