Nekem a Szamárkő úgy került képbe, hogy a Boldogasszony Gyógyító-Szeretet emlékhelyét kerestük éppen és ehhez a Szamárkő a tájékozódási pont, mert pont itt található a kegyhely is. Sok legenda övezi, Jézus állítólag itt ment el Máriával és Józseffel szamárháton, és a szamár egy fűcsomót talált itt, és hát ezért.
. . ezt azért bíráljuk felül, mert micsoda GPS lehetett az, ami az Egyiptomba való menekülés vagy bármi közben idevezérli Jézust. . . de Jézus és a szamár útjai kifürkészhetetlenek. Bizonyos öregek szerint az özönvíz származtatta ide, más öregek szerint meg a tihanyi vulkán. Lehet választani. De azért ez egy érdekes képződmény. Ha megnézed, mindenfélét szabad belelátni, csak a fantáziádra van bízva. Részemről ajánlott érdekes hely.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét. Az átlag számításánál figyelembe vettünk 2 darab olyan értékelést is, melyet szöveg nélkül, csak pontozással adtak le partneroldalukon, a szallasvadasz.hu-n.