A zebegényi Kálvária-kápolnát 1853-ban építtette Fischer Józsefné Zoller Borbála. A kápolnához vezető keresztút 9 stációból áll. A keresztút 10, 11, 12 és 13. stációképe a kápolna külső oldalán található, a 14. dombormű a kápolnában lett elhelyezve.
Zebegényben több apró kápolna is van, én legalább négyet találtam, de ez a keresztút-végi építmény a legimpozánsabb. A kálvária útja lent is kápolnával kezdődik, egy kisebbel a temető szélénél, és egy ilyen jelentősebbel zárul fenn a tetőn. Természetesen ez sincs nyitva, minek az, bár a természetjáró igen viccesen azt írja, hogy egész évben nyitott.
Szóval nem. A dombtetőn sorban így helyezkednek el a látnivalók, hogy országzászló a trianonos körítéssel, majd Jézus feje egy oszlopon, majd aradi 13-ak, majd ez a kápolna, majd mellette egy 56-os kő megemlékezésül, majd egy picivel arrébb a Kós Károly kilátó. Érdemes valamennyit megtekinteni, és onnan nézni szerteszét.