Hétfőn este 8 órakor gyakorlatilag minden bolt, ABC, élelmiszer-lelőhely bezárt Zircen, ekkor mintegy életmentőként sikerült megpillantanom a kisebbik Horváth Pékség portálját, s rajta a feliratot, miszerint 8. 30-kor zárnak. Már ők is a záráshoz készülődtek, pakolásztak, így a pékáru pult már le volt fosztva, vagy legalábbis elpakolva.
Jobb híján üdítőket és ásványvizet vásároltam a családnak a szűkös kínálatból (Cappy eper, citromos ice tea, Zero Cola, amelyek árfekvése jócskán meghaladta a bolti árak színvonalát. 5 italért fizettem 1590 Ft-ot, plusz a nejlonzacskóért még 30 Ft-ot. Bankkártyával nem lehetett fizetni. Ahogy írtam, ezúttal nem volt választási opcióm, de napközben, normál nyitva tartási időben nem ide mennék.