A kétezertízes évek elején döntött az illetékes fórum a zirci apátsági sörfőzés újraindításáról, előbb az infrastruktúra kialakítása zajlott az apátság falai között, majd 2015-ben indult be a termelés. A főzde mellett sörözőt is nyitottak, mai meghatározása szerint brew pubot, azaz olyan sörkimérést, ahol a helyben főzött sör a fő attrakció.
A beltér parányi, de igényes, hangulatos. Az étlapon egyszerűbb ételek és sörkorcsolyák szerepelnek. Kínálnak többek között sörfalatok címszó alatt tepertős pogácsát, hidegtálat, hagymakarikát, fűszeres steak burgonyát, csirke- és camembert nuggets-et. A főételek között burgereket, sült kolbászt és marhasteaket. Csapon az Apátság hétféle söre kapható, az alsóerjesztésű világos Promus, a belga apátsági stílust követő félbarna 6,5%-os Dubbel es 7,8 -as Trippel, a szűretlen búza, a levendulás, a fekete alsóerjesztésű, szűrt Schwarz s végül Veszprém város söre, mely a 2023 névre hallgat, ezt választották ugyanis Európa Kulturális Fővárosának hivatalos sörévé. A szentgyörgyhegyi Szászi pincészet hatféle borát kínálják decire kimérve, továbbá négyféle balatongyöröki Gáspárlat-pálinkát is kóstolhatunk náluk. Tartanak továbbá limonádét, teát, kávét. Megkóstoltuk a sörház valamennyi sörét, mellé remek sült kolbászt, valamint meggyőző tépett húsos szendvicset ettünk, majd igen jó élménnyel távoztunk. A kiszolgálás segítőkész, udvarias, az árak kifejezetten kedvezőek.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.