A Café Rio egy átlagos presszó, aminek meglátogatása ismét annak volt köszönhető, hogy a lángosozó mellett van. Így aztán anyámmal meg a nagyobbik fiammal is - akikkel egy régi zsámbéki barátunkat látogattuk meg tavaly november elején - innen vettük az italokat a fokhagymás lángos mellé, akárcsak egy évvel korábban apámmal és öcsémmel.
Sajnos a fotóapparátus lemerült, így nincsenek újabb fotók. Anyám kisfröccsöt ivott és kávét, jómagam volánnál ültem, így szénsavmentes ásványvízzel voltam kénytelen megelégedni. A számla nem érte el az 500 forintot. Leültünk a már „jól ismert”, barátságos, egyszerű. fedett teraszon, nem zavart minket, hogy volt vagy 6 fok, akárcsak egy bő évvel korábban, decemberben. Az árak továbbra is barátságosak, a kínálat a szokásos kommersz, nagyipari sörök, egyszerűbb borok és tömények. A kiszolgálás barátságos.
A Café Rio egyszerű falusi kocsma, elnézést, ha netán Zsámbéknak városi rangja van. (Battonya is város, pedig nincs urbánus hangulata. ) A törzsközönség a helyi alkeszekből áll, akik a szívós, hosszú távú ivásra vannak beállva s fontos az is nekik, hogy ez ne kerüljön sok pénzbe.
Kértem egy ásványvizet (160) és egy Staropramen (260) sört, mint látható az árak barátságosak. Az italok kommerszek minden vonalon, legyen szó sörről, borról vagy töményről. Kint ültünk le a decemberi hidegben a teraszon, fából ácsolt, tetőszerkezetes padjaik vannak. Az italt voltaképpen a szomszédban vásárolt lángos mellé vettem. Egyszerű, korrekt hely ez, megfelelt a célnak, annál is inkább, hogy jobb érzés ülve enni, mint támasztani a pultot.