Nyitásuktól hozzájuk járunk, ott van a süteményük, tortájuk, az összes ünnepen az asztalunkon. Születésnapok, fontos családi események nem telhetnek Kálmán cukrászda remekei nélkül. Kedves, precíz, tiszta hely. Köszönjük!
Már jártunk itt pár éve, még mindig nagyon, nagyon finomak a sütemények. Megfizethető árak. Sok szép kész torta volt az álló vitrinben, több féle méretben és ízben. Ajánlom mindenkinek. Tiszta rendezett, kedvesek a pultos lányok. Köszönjük!
Szombat délelútt voltunk a cukiban. Sokan voltak, ebből is gonoltuk, hogy finomak lehetnek a sütik. Az nagyon kellemes meglepetés volt, hogy nem a szokásos "vidéki menű" volt a pultban, hanem a hagyományos torták mellett igazi ínyencségeket is készítenek! Látszik, hogy a tuladjonos maga készíti, beleadja szívét, lelkét.
Októberi szombat reggel jártunk a cukrászdában. Finom kávét, nagyon-nagyon fonom pogácsákat ettünk. Süteményt otthonra vettünk, korrekt áron, igazi magyar sütemények, Isteni a rákóczi és a krémesük. A cukrászda nagyon jól megközelíthető helyen van, szép a környezete, hangulatos és igényes a berendezése. A tisztaság hibátlan. Mindenkinek jó szívvel ajánlom. Fru
A Kálmán cukrászdára véletlenül találtunk rá egy szép vasárnap reggelen a párommal. Éhesek voltunk mindketten, így a sós ételek inkább vonzottak, kértünk is az összes pogácsából, ha tudtuk volna, hogy mennyire finomak (mennyire? – NAGYON) akkor többet vettünk volna.
Elég sok pogácsát ettem életemben, nem gondoltam, hogy sajtos, juhtúrós vagy krumplis pogácsa ennyire jó tud lenni. Maga a cukrászda egyébként fősodratú, de a pogácsák meg a finom Rákóczi túrós miatt megadom neki az 5 pontot, tudván tudva, hogy nem biztos, hogy ennyi lenne az osztályzat ha mondjuk lúdlábat és/vagy fekete erdő tortát kérek. A Rákóczi túrós is inkább volt erős négyes mint ötös. De a pogácsa mindent vitt.
Vidéki kirándulásról hazafelé tartva tettünk egy rövid kitérőt Zsámbékon, ahol megnéztük a román kori templom romjait. A mányi úton a kanyarban láttuk meg a Kálmán Cukrászdát, ahová érdemesnek láttuk betérni egy sütire és kávéra.
A klasszikus cukrászda vonalat képviselik, van kiülős terasz néhány székkel, a benti rész sem túl nagy, de itt is le lehet ülni, viszont úgy tapasztaltuk, a többség inkább elvitelre vásárol. A kínálatban nagyrészt a jól ismert torták, sütik szerepelnek, megszokott kivitelben, normál méretben, pl. oroszkrém torta, isler, mignon, zserbó, Rákóczi túrós. Árban egész barátságos, a fővárosi árfekvéshez képest mindenképpen kedvező. Átlagos tortaszelet árak 300 Ft körül, egyszerűbb sütik 200-220 Ft-ért. Újszerű volt a túrógombóc tortaszelet vastagon prézlivel megszórva a tetején. Kellemes hely, ízben nem kiemelkedő, a kiszolgálás normális. Zsámbékon járva érdemes benézni.
Családunkban több ágról is volt és van ma is cukrászda, és én mindig azt gondoltam,hogy Pisti bácsikám által főzőtt olasz fagyinál a világon nincs finomabb,így mikor kollégáim mondták,hogy hétvégén fagyizni mentek a gyerkkel Zsámbékra, meg hogy milyen finom sütiket ettek, akkor ezt szkeptikusan fogadtam.
Aztán egy udaörsi bevásárlás után férjem bekanyarodott, az egyébként könnyen megtalálható cukrászdához a Mányi út mellett és ott elvesztem. Gyakorlatilag a romtemplom szomszédságában van, egy fagyival a kezedben könnyen felsétálhatsz, gyönyörködhetsz a tájban, a templomban és egy gasztoélmény részesévé válsz. Nem tudom hogy csinálják, mint csinálják,de szenzációs minden süti is, a krémesek sem nehezek és émelygősek, nem vajasak, de gyönyörűek, kedvencünk a tripla csokis torta és a sárkánygyümölcs fagyi. Mindenképpen próbáljátok ki, nem fogtok csalódni. . .