A bajnai kastélyban a vidéket jól ismerő vezető vitt végig bennünket, olyannyira végig, hogy búcsúzáskor ebédelő helyet is ajánlott: Zsámbékon a Notte Trattoria Éttermet. Örömmel vettük a javaslatot, mentünk is nyomban a zsámbéki traktára. Igazi vidékies belső udvar a kinti étkező rész, ahol leültünk az egyik kockás abroszos asztalhoz.
Egy citromfácska közelébe. Mert hogy ez egy olasz étterem. Még szinte le sem ültünk, máris jött a kedves, fiatal felszolgálónő, majd ugyanilyen gyorsan hozta 2 dl-es pohárban a csapolt Bitburger sört. Ez a sör csapolva és 2 dl-es pohár! Mindkettő kifejezetten ritkaság. A férjem rendelt az állandó étlapról egy olasz bablevest paradicsomosan, ami nagyon ízlett neki, pedig általában nem rajong a paradicsomos ételekért. Majd a séf ajánlatából mindketten borjúpörköltet kértünk gombás lasagnéval. Nemcsak élvezetes, de tanulságos fogásnak is bizonyult. A borjúpörkölt, ahogy kell, finoman ízletes és könnyű volt. A lasagne önmagában szintén tökéletes produkció, de ez a kettő így együtt nekünk mindenképpen sok volt. A gombás, sajtos tészta elnehezíti a könnyed borjúételt, meg a vendéget is. Nem is sikerült a teljes adagot elfogyasztanunk, sajnáltuk, de jócskán meghagytunk belőle. Mint megtudtuk, a séf új ajánlatai éppen aznaptól voltak a kínálatban, ezért talán még érdemes lenne újratervezni ezt az ételkreációt. Mondjuk a lasagne helyett gombás széles metélttel kipróbálni. De nekünk ez a hely kétségkívül öt pontos!