Egyszerű, szép, és tanulságos emlékmű. A történelmünk totálkáoszát tükrözi. Az oszlop tetején tündöklő hun Wonder Woman. aki egy eléggé emancipált modern csaj is egyben, elgondolkodtat arról, hogy mi közünk is van a hunokhoz, ami lehet, hogy soha nem fog már kiderülni.
A világverő hunok a semmivé váltak az idők során, az ide ezer éve bejövő vegyes sztyeppei törzsek meg hát apránként szintén. A tatárjárás szinte az egész országot kiirtotta, a törökök úgyszintén, az ide utólag betelepített népek a svábok, frankok, taljánok leszárazottjai összekeveredtek és ők most a magyar. Az utódok meg most éppen hadakoznak az európai ősapák ellen, akik szintén részben magyarok.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét. Az átlag számításánál figyelembe vettünk 10 darab olyan értékelést is, melyet szöveg nélkül, csak pontozással adtak le partneroldalukon, a szallasvadasz.hu-n.