Keresztelő Szent János születése plébániatemplom Zsámbék
Így is ismerheted:Zsámbéki Keresztelő Szent János plébániatemplom
4,7
6 értékelés
Keresztelő Szent János születése plébániatemplom Zsámbék bemutatkozása
A Zichy-kastély kápolnáját 1716-tól használták istentiszteletre.. A ma is látható templomot 1749-1754 között építették. Nyilvántartást a megkereszteltekről 1716-tól, a megházasodottakról és elhunytakról 1719-től, valamint 1731-től vezetnek a historia domusról.
Zsámbékon nyilván nagyobb figyelmet kap a nevezetes romtemplom, mint az egyébként valóban élő, működő. Úgy emlékszem, hogy egy fehér reverendás ember tevékenykedett a padok között, amikor bementem, igyekeztem jelezni, hogy ártatlan vagyok, fegyverem mindössze egy fényképezőgép, és hát megnézném én ezt beül is.
Az ember ne legyen már olyan felületes, hogy olyan templomról ír, amelyikben bent sem volt. Kis, évek óta bezárt kápolnáknál ez néha sajnos elkerülhetetlen. Szóval, van ezen mit gyönyörködni! Felhívnám a figyelmet a pazar rokokó szószékre, ami önmagában is egy külön látványosság! Talán érzékelhető a képen egy picit. Egyébként meg mindenkit buzdítanék, hogy csak menjen be bátran, ha arra jár!
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét. Az átlag számításánál figyelembe vettünk 5 darab olyan értékelést is, melyet szöveg nélkül, csak pontozással adtak le partneroldalukon, a szallasvadasz.hu-n.