Miként a honlapon is szerepel, a legendás épület, a Balaton gyöngyszeme, egykoron Kisfaludy Sándor présháza volt. Itt élt a neves költő múzsájával és későbbi feleségével Szegedy Rózával. Az atmoszféra 4,5 pont felfele kerekítve. Az étlap a hagyományos magyar ízekre épül, néhány kikacsintással a nemzetközi konyhára. Kínálnak többek között kacsamellfilét hidegen, édeskömény kanapén, kéksajtos bébikörtével, libamájas kalácsot karamellizált lilahagymával, borsos majonézzel, madársalátával, halászlét, gulyáslevest, hideg gyömbéres céklalevest citrom sorbet-val, harcsapaprikást túrós csuszával, marhapofát vadas krémmártással, uborkás-kapros tejfölhabbal, pirított szalvétagombóccal. Előételnek keszthelyi füstölt tokhalfilét kértem tormás majonézes céklasalátával, citromkaviárral és pirítóssal. A hal ízletes, akárcsak a céklasaláta. A citromkaviár mind állagra, mind ízre gyengécske, többet ront az összképen, mint amennyit használ. Ipari toast-kenyeret adnak mindemellé. A nyári kapros tökfőzelék sült kolbásszal és füstölt paprikaolajjal kellemes állagú, harmonikus fűszerezésű, jó ízegyensúlyú. A jól elkészített, korrekt kolbászból 3650 forintért többet is elfogadtam volna 2022 augusztusában. Az erdei gyümölcsös vegán tortácska kardamomos csokihabbal ízletesnek bizonyult, a tálaláson lehetne még finomítani. Ez így 4 pontot ér. A kiszolgálás vegyes képet mutat, egyik felszolgáló személytelen, másikuk érdeklődő, kommunikatív, vele tartalmas beszélgetést folytattam a balatoni vendéglátásról. Kettejük teljesítményének átlaga 4 pont. Az italválaszték igényes. Mintegy harminc Balaton környéki bort kínálnak a legjobb pincészetek nedűiből összeválogatva, ezek közel egyharmadát decire is kimérik. A nagyipari sörök mellett a tapolcai Stari főzde kézműves söreit is tartják. Az import töményitalok kommerszek, de a pálinkarovat impozáns, három főzde tizenegy pálinkájából választhatunk.