A hagyományos fogások mellett - borjúpaprikás, marhapörkölt, lecsó, grillezett vagy rántott töltött, illetve szelet-húsok, marhasült vadas mártással stb. - néhány érdekesség is akad, mint a Badacsony környékén ritkaságnak számító pacal, valamint a Petyek balatoni halleves pirított kenyérkockával. Előétel helyett egy tepertős pogácsát kértem, friss volt, élvezhető, nem a műfaj legjobbja, de nem bánnám, ha ez képezné a pogácsa-alapjáratot. A petyek durvára passzírozott szegedi ihletésű hallé, szép piros zsiradék és hal-betét nélkül. Maga a lé élvezetes volt, de ismerve a petyek-recepteket (bajai stílusban készült, szűk levű, halban gazdag lecsóalapú halászlé) nem ezt vártam. Második fogásként pacalt kértem. A pacal puha, jó ízű, szép színű, nem azt mondom, hogy nem tökéletesíthető, de így, ahogy volt meggyőző élményt adott. Galuskát kértem mellé, mely ízre, állagra egyaránt jól sikerült, akárcsak a cseppet savhangsúlyos tejfeles uborkasaláta. Tányérdesszerteket a Muskátliban nem készítenek, aki édességet kíván, hagyományos süteményeket kérhet a szomszéd helyiségből. Asztaltársam dobostortát kért, amit alkalmam volt megkóstolni, korrekt-átlagosnak ítéltem. Jómagam a mákos rétes mellett döntöttem, meggyeset kaptam, de nem bántam a cserét, a rétes megelégedésemre szolgált. A kiszolgálás kedves, udvarias. Az itallap különlegessége a tulajdonos, Szita László saját öt tételes borszortimentje, melyek egy kivételével kimérve kaphatók, jómagam az üde, gyümölcsös rosét kóstoltam ezek közül. További közel egy tucatnyi környékbeli bort, valamint a Juhász testvérek Egri Bikavérét vehetjük meg palackra. Saját törkölypálinkát is kínálnak. A nagyipari multisörök mellett tartanak Tiltott Csíkit is.