2017. szeptember 8-án jártunk társasággal a csárdában, ami egyáltalán nem volt csárda jellegű, inkább egy átlagos kifőzde hangulatát idézte. Viszont a hal ételek finomak voltak, a pincér udvarias volt. Volt viszont egy eléggé furcsa helybeli szokás, ami nem vendég barát, ugyanis az étkezést befejezve a fizetés úgy történt, hogy mindenkinek oda kellett mennie a pulthoz, és bediktálnia a fogyasztást, majd végül fizethetett.
Komoly sor alakult ki, ott álltunk vártuk, hogy mikor fizethetünk. Azért is alakult ki bennem, hogy ez egy kifőzde és nem egy csárda. Nevet kellene változtatniuk.
2017. 07. 26-án jártunk a csárdában. A pincér azonnal az asztalunkhoz jött felvenni a rendelésünket. A kiszolgálás udvarias, gördülékeny, kifogástalan volt. A megrendelt ételek, a bajai halászlé íze , tálalási hőfoka kitűnő volt, ugyan ez mondható el a különböző halakból összeállított sültes tálra is , melyet második fogásként fogyasztottunk.
Azt hiszem az itteni vélemények alapján kissé túlzott elvárásokkal látogattuk meg a helyet. A berendezés kissé retro jellegű és bár a hely a duna partján van mégsem látható ebből semmi. A kiszolgálás kissé hűvöskés, az első hiba hogy rendelés után nem hagynak ott egy étlapot. Rántott velőt és rántott húst rendeltünk.
Az adag rendben az íz rendben, de a panírhoz nem tudom mit használnak de kőkemény volt. Fizetéskor csak a lényegre szorítkozás, azt hiszem nem voltunk szimpatikusak, pedig normál borravalót hagytunk. . . . Azt hiszem az átlagos értékelés korrekt a részemről.
Aki puccra és pompára vágyik, ne ezt a helyet válassza! Itt minden egyszerű, puritán, régimódi. Viszont az ételek kiválóak és nagyon ízletesek! Ha sietünk, ha nem vagyunk kiöltözve de ennénk egy jó halat, ha nyugalomra és csendre vágyunk, akkor ide jövünk. Eldugott, csendes hely a Duna híd lábánál, fákkal, madarakkal és a Dunával körül véve.
Már 3 éve jártunk itt és most ismét betértünk, nem csalódtunk. Nagyon finom ételek kedves személyzet, gyors kiszolgálás. Csak ajánlani tudom mindenkinek aki arra jár. Garantáltan tele hassal és jó közérzettel távozik aki betér. Az ár értékarány teljesen rendben. Nem csalódtunk a 3 évvel ezelőtti emlék megerősítésre került.
Egy halászlé kedvéért utaztunk Bajára. Persze, hogy a Potykát választottuk -mint máskor is- és nem csalódtunk. A halászlé finom, a kiszolgálás gyors. Kérésünkre külön szervírozták a levet, a halt és a tésztát. Jószívvel ajánlom mindenkinek, aki kellemes környezetben, elfogadható áron finomat akar enni.
Nagy családi találkozóra jöttünk itt össze, közös ebédre. Feleségem és három báttya, valamint szüleik és az összes gyerek, unoka. Az ételt előre rendeltük meg (Bajai halászlé - tökéletes! ! ! ) és bár sokáig voltunk, nem zavartak el. Az étterem gyönyörű helyen van, a Bajai duna híd, Gemenci oldalán, a levegő tiszta, a panoráma svájc.
Az étterembe megengedték, hogy a tortát mi hozzuk máshonnan, de kést és evő eszközöket adtak. Nem drágák az ételek, a halászlé, a desszertek, az italok sem, közép ár kategória. Gyerekeknek fontos, hogy van nem hűtött ital is, hogy nehogy megfájduljon a torkuk a jéghideg üdítőtől.
Véletlenül találtunk a helyre, hiszen igen eldugott helyen van, s a reklámját sem viszik túlzásba. Persze nem is kell, mert annyi a vendég, hogy a kevésbé szerencsések sétálni kényszerülnek, amíg szabadul fel asztal. Gyors és szakszerű kiszolgálás (külön felhívják a figyelmet az esetleges várakozási időre! ).
A bajai halászlé a sláger, ami olyan mint ahogy a "nagy könyvben" meg van írva. A találása gusztusos, s a vendég -ruhája védelmében - még partedlit is kap. Az éterem minden része tiszta. Az ár-érték arány kiváló. Mindenkinek ajánlom, ezentúl ha erre járok mindig be fogok térni.
Barátom rendszeresen jár ide a Potykába. Az ő javaslatára tértünk be ide és ismét bajai pontyhalaszlét kértünk a fiammal. Feleségem sült pisztrángot rendelt. Nagyon egyszerű és átlagos étterem gyors és kedves kiszolgálással. A halászlé ízletes volt a halszeletek talán kissé sósak, a pisztráng átlagos hozzá a hasábburgonya felejthető.
Ár érték arány teljesen rendben van. Lehet, hogy túl kritikusak vagyunk, de halételek szempontjából semmi pluszt nem találtunk ebben a helyben. Legközelebb kihagyjuk a halakat az étrendből megkóstolunk mást is és remélem, akkor jobb véleményt tudok írni a helyről.
Tegnap jártunk ott a párommal. Gyors szakszerű kiszolgálásban volt részünk. Az árak nagyon korrektek voltak. Mi a napi ajánlatot választottuk,(Tárkonyos, gombás hal galuskával) az étel nagyon finom volt. A pincér nagyon kedves, és szolgálatkész volt. Szépkártyát elfogadnak,tiszta korrekt hely. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Ha lehetne én tíz csillagot adnék!