Vacsorára telefonon asztalt foglaltam, de a túra utunk éppen a csárda előtt vitt el, így nyitáskor betértünk egy italra. Azért rákérdeztem, hogy a foglalásunk rendben van-e, mert jönni fogunk 5-en. Férjemnek ma van a névnapja így barátokkal vacsoráztunk. Ahogy kívülről is látszik nem az a puccos hely, de tiszta és finom az étel, mindent hamar meg is kaptunk.
A halászlé érdekes, külön tányéron hozták ki a halat és az erős paprikát, májgombóc levest ettünk meg gyümölcslevest. Mindegyik jó volt. Utána a helyi különlegességet választottuk, hát ez nagyon jó idény salátával. Rántott harcsafilét Megyeri módra, kapros mustárral gépsonka és sajt rásütve, kihagyhatatlan. Volt aki rántott pontyot evett vagy töltött húst, de mindenki jól lakott és újra vissza akar térni! Italok is megfelelőek voltak így jól sikerült az ünnepi vacsora!
Szegedről mentünk Bajára a Potyka csárdába ebédelni. Egy blog késztetett bennünket. Nem csalódtunk. Tényleg jó hely, jó ételek, finomak. És jó árban. hatalmas adagok. A személyzet kedves, vidám. Pedig nagyon kellett "pörögni" a több csoport miatt. Mindenképp érdemes előre helyet foglalni. Kicsi a csárda, ezért nem lehet nem tud fogadni "utcáról" betérőt.
Családi eseményt ünnepeltünk a Potykában, mindent összegezve kiváló választás volt! A pincér segítőkész volt, az általunk rendelt ételek mindegyikét úgy készítették el ahogy az abban a bizonyos nagykönyvben meg van írva, a mennyiségek is bőven elegendőek voltak.
2017. 07. 26-án jártunk a csárdában. A pincér azonnal az asztalunkhoz jött felvenni a rendelésünket. A kiszolgálás udvarias, gördülékeny, kifogástalan volt. A megrendelt ételek, a bajai halászlé íze , tálalási hőfoka kitűnő volt, ugyan ez mondható el a különböző halakból összeállított sültes tálra is , melyet második fogásként fogyasztottunk.
Aki puccra és pompára vágyik, ne ezt a helyet válassza! Itt minden egyszerű, puritán, régimódi. Viszont az ételek kiválóak és nagyon ízletesek! Ha sietünk, ha nem vagyunk kiöltözve de ennénk egy jó halat, ha nyugalomra és csendre vágyunk, akkor ide jövünk. Eldugott, csendes hely a Duna híd lábánál, fákkal, madarakkal és a Dunával körül véve.
Már 3 éve jártunk itt és most ismét betértünk, nem csalódtunk. Nagyon finom ételek kedves személyzet, gyors kiszolgálás. Csak ajánlani tudom mindenkinek aki arra jár. Garantáltan tele hassal és jó közérzettel távozik aki betér. Az ár értékarány teljesen rendben. Nem csalódtunk a 3 évvel ezelőtti emlék megerősítésre került.
Egy halászlé kedvéért utaztunk Bajára. Persze, hogy a Potykát választottuk -mint máskor is- és nem csalódtunk. A halászlé finom, a kiszolgálás gyors. Kérésünkre külön szervírozták a levet, a halt és a tésztát. Jószívvel ajánlom mindenkinek, aki kellemes környezetben, elfogadható áron finomat akar enni.
Nagy családi találkozóra jöttünk itt össze, közös ebédre. Feleségem és három báttya, valamint szüleik és az összes gyerek, unoka. Az ételt előre rendeltük meg (Bajai halászlé - tökéletes! ! ! ) és bár sokáig voltunk, nem zavartak el. Az étterem gyönyörű helyen van, a Bajai duna híd, Gemenci oldalán, a levegő tiszta, a panoráma svájc.
Az étterembe megengedték, hogy a tortát mi hozzuk máshonnan, de kést és evő eszközöket adtak. Nem drágák az ételek, a halászlé, a desszertek, az italok sem, közép ár kategória. Gyerekeknek fontos, hogy van nem hűtött ital is, hogy nehogy megfájduljon a torkuk a jéghideg üdítőtől.
Véletlenül találtunk a helyre, hiszen igen eldugott helyen van, s a reklámját sem viszik túlzásba. Persze nem is kell, mert annyi a vendég, hogy a kevésbé szerencsések sétálni kényszerülnek, amíg szabadul fel asztal. Gyors és szakszerű kiszolgálás (külön felhívják a figyelmet az esetleges várakozási időre! ).
A bajai halászlé a sláger, ami olyan mint ahogy a "nagy könyvben" meg van írva. A találása gusztusos, s a vendég -ruhája védelmében - még partedlit is kap. Az éterem minden része tiszta. Az ár-érték arány kiváló. Mindenkinek ajánlom, ezentúl ha erre járok mindig be fogok térni.