A fatányérost és a halászlevet próbáltam ki, a halászlé 10-ből 7-es kicsit híg a leve de sok halat adnak. Fatányérost minden évben eszek, de idén csalódnom kellett. Egyrészt kivették belőle a baconbe tekert csirkemájat, a szalonnának pedig valami hypó szerű mellékíze volt és alig volt átsütve.
A kilátás ugyan dob az értékelésen, az árak elfogadhatóak az adag méretéhez, de az étlapot nagyon megkurtították. A legyek zavaróak tudnak lenni a teraszon, szerencsére a vízparthoz képest kevés szúnyog van. Azért még visszamegyek.
Az Ittjártam honlapjáról kerestem egy éttermet, ahol a híres halászlevet megkóstolhatjuk. családommal jártam itt. Könnyen megtaláltuk. Sokan voltunk, nem volt asztalfoglalásunk, de így is sikerült asztalt kapnunk. Nagyon gyors a kiszolgálás. A halászlé isteni volt, körbekóstoltuk. A második fogást Én már meg sem bírtam enni, de gyorsan becsomagolják.
A desszert a helyi mákos palacsinta. Én nem szeretem annyira a palacsintát, de a kíváncsiság nagyobb volt bennem, nem bántam meg. Folyamatosan jöttek további vendégek.
Baján töltött néhány nap során meg akartam kóstolni az igazi bajai halászlevet, így csak és kimondottan emiatt tértem be. A kiszolgálás teljesen átlagos volt, amin csak az javított kissé, hogy az étkezés végén a pincér odajött érdeklődni, mennyire ízlett az étel, ezzel oldva kissé a komorabb munkavégzését, ott szimpatikussá vált a történet.
Jobb lett volna, ha az elején már kissé kötetlenebb, nem búskomor módon folyik a rendelés, felszolgálás. Nem volt benne hiba, csak egy kissé jobb, ha oldottabb hangulat (nem határtalan bratyizásra gondolok) van már az elejétől fogva. A halászlé finom volt, számomra bőven megérte az első látásra kissé magasnak tűnő árat, de igazából nagyon jó ételt kaptunk érte. Mivel minden általam kérdezett ember ezt a helyet ajánlotta halászlé evésre, ezért nincs összehasonlítási alapom, de megelőlegezem érte az öt csillagot, de legközelebb máshol is kipróbálom, milyen és majd akkor tudok nyilatkozni, tényleg ez a legjobb-e baján.
Korábbi barátokkal eltöltött élményekre alapozva, családommal is betértem erre a helyre. Sajnos a zord időjárás végett, a teraszt és a part menti asztalokat nem tudtunk igénybe venni. Az ízek felfrissítése érdekében ismét Bajai halászlét kértem házi metélttel. Bőséges adagot kaptunk mind a halászléből és a halszeletekből is.
Kedves és gyors volt a kiszolgálás és a halászélében most sem csalódtam. Kedvünket és a vacsorát csak a helységbe beszorult jelentős mennyiségű légy állandó hessegetése és csapkodása árnyékolta be. Nagyon ragaszkodóak voltak, minden ételt szerettek volna velünk együtt megkóstolni. A személyzet nem tudott mit kezdeni a helyzettel. Az ilyen esetek elkerülés végett célszerű lenne valami rovarcsapdát alkalmazni a bejáratok felett, ha az ANTSZ egyáltalán engedélyezi.
Az étterem első ránézésre egy nem túl előnyös részén található a szigetnek, viszont ez megtévesztő. Aki ismeri a helyet tudja, hogy végtelenül egyszerű megtalálni, átutazóban lévő vendégek számára viszont már nem, hacsak nem a Duna túloldaláról keresik. Ugyan ez hátránynak tűnhet, mégsem az.
Az éttermen belülről is csodás kilátás nyílik a Dunára, de ezt tetézve lehetőség van teraszon is helyet foglalni, innen viszont már karnyújtásnyi távolságra kerül a folyó és a túloldalon található strandként üzemelő partoldal. Nyugodt szívvel írom, ez az étterem a város egyik leghangulatosabb étterme ezzel az elhelyezkedéssel. A látvány viszont mit sem érne megfelelő ételek és kiszolgálás nélkül. Egyikben sincs hiány, a személyzet minden tagja tapasztalt szakember. Az étlap gazdag és változatos ételeket kínál, a magyar mellett több idegen nyelven is, és a már említett a konyhán dolgozó szakemberek jóvoltából a színvonalas megjelenésnek megfelelő módon kerülnek ételeink a tányérra, melyek a szintén szakmájukban kiváló és figyelmes felszolgálóknak köszönhetően kerül elénk. Itt kell megjegyeznem a munkájukkal kapcsolatban, valóban tapasztaltak és rutinosak, egy alkalommal sem felednek érdeklődni, hozhatnak-e valamit. Ez rendkívüli figyelmességre utal, néha azonban már túlzó az igyekezetük. Az italkínálatuk az elvárt színesség alatt szerepel, pusztán egy borászat szűkített kínálatával szolgálni nem elegendő egy ilyen étterem esetében. Az árak a színvonalnak megfelelőek, bár azt tudni érdemes, hogy a kilátás nélkül ez már nem lenne elmondható. Összegezve azt mondanám, hogy aki csak teheti, legalább egyszer látogasson el az étterembe, lehetőleg egy szép napos időszakban, így a kellemes környezetben elfogyasztott kávénk mellé számos lenge öltözetű fürdőzőt is kapunk, felár nélkül.
Kiváló konyha, csodaszép helyen van, kedves személyzet, a sok vendég ellenére gyors kiszolgálás, és valóban minőségi halakat szolgáltak fel. Szinte mindegyik ételből lehetett gyerekadagot kérni, nemcsak a szokásos halrudacska-rántott hús volt. Nagyon szuper a játszótér, és kérés nélkül adtak rajzolni valót a nagyobb gyerekeknek. Normális etetőszék volt, kényelmesen elfértünk az asztalnál.
Gyönyörű környezetben, vízre néző asztaloknál lehet étkezni, rossz idő esetén pedig az üvegezett teraszról lehet gyönyörködni a Sugovicában. Hangulatos, igényes asztalokkal, dekorációval. A felszolgálók nagyon kedvesek, tisztelettudóak, még is közvetlenek,barátságosak. Az ételek nagyon finomak,gyönyörű tálalással. Már többször jártunk itt, és még fogunk is, az biztos.
Hamár Baja, akkor halászlé. Három napos bajai kirándulásunkon két alkalommal ettünk itt és kétszer halászlevet. Nagyon hangulatos hely, kedves, udvarias, humoros pincér szolgált ki. Olyan nagy adagot szolgálnak fel, hogy második fogást, akkár desszertet már nem kívántunk.
A második alkalommal sajnáltuk, hogy aznap nem dolgozott a pincér, de ugyanolyan udvarias kiszolgálásban részesültünk és nem csalódtunk a halászlében sem, ugyan olyan ízletes és bőséges volt. Ha arra járunk biztos ismét felkeressük az éttermet.
Ez év augusztusában es oktoberben töltöttünk néhány napot Baján. Minden nap örömmel mentünk a Vizafogoba vacsorázni es nem csalodtunk egyszer sem! Figyelmes, jokedvü kiszolgálás, nagyom finom es böséges adagok! Elég nagy választék, kiváló ár-érték-arány. Nyáron külön élvezet a táj, az étterem fekvése nagyon jó. Remélhetöleg megmarad ez a jo szinvonal a jövöben is!