Már régóta nézegetjük a helyet, most végre alkalmunk nyílt kipróbálni, de kár volt. Teljesen egyszerű ételt kértem, ami szerintem elronthatatlan: tojásos galuska salátával. Hát. . . most sikerült meglepni. Semmi íze nem volt. Sem tojás, sem galuska, sem só, se semmi. Teljes döbbenet.
A saláta elég jó volt :) A férjem étele sem volt különösebben jó, sőt, a gyereké sem, így úgy gondolom a helyet többet nem fogjuk meglátogatni, és nem is ajánlom senkinek, ha jót szeretne enni. Mellesleg ilyen unott képű személyzetet még nem láttam. . . mintha valami alvajáró társaság hordta volna ki a tányérokat :D Egyetlen hölgy volt, akit mosolyogni is láttam, a pasik mintha épp elaludni készültek volna. Szégyen.
Szép kilátás sok pincér sok hely. Ezek a pozitiv dolgok. A rendelt cordon bleu 10 perc alatt kijött de rossz ízű rágos volt es a sajt a lehető legrosszabb volt amit ettem. Nyomokban velőféleséget tartalmazott. . . keserű íze sajnos sokáig meg is maradt. Az adag kicsi! A rendelesek elmaradnak az italokért többször is szólnom kellett. Többet nem jövök
Átlagos 2016. szeptember 14., kollégákkal járt itt
Balatonföldváron a Csigaházban ittunk a hajóra várva, ill. ettünk ezt követően. Első élményünk jó volt. A sör kellően hideg, gyors kiszolgálás, kellemes kilátás a kikötőre, van barna sör. Az étlap házias ételeket kínál, hívogató, ha erre vágysz. Ezen felbátorodva a kirándulás után ide ültünk be ebédelni.
Első csalódásunk akkor ért mikor kiderült, hogy csak a fedett részben tudunk leülni, ha nem akarjuk nyelni mások dohányfüstjét. Második csalódás az étel volt. Zúzapörköltet kértünk. Az a fagyasztóból kikapott, mikróban melegített fajta volt. Íze középszerű, a savanyúság amolyan hirtelen mindent bele tipusú. Ára ennek megfelelő. A konyhából kiszűrődő zajok alapján alaposan kitárgyalta a személyzet az ott étkezőket. Harmadik csalódás a mellékhelyiség volt. Kulcsot kell kérni, elsétálni az épület túlsó felére,(elkísérnek, hogy megtaláld), ahol egy szocreál stílusú, kissé lepukkan WC fogadott, tusolóval. Gondolom a személyzet is ezt használja. Amúgy a körülményekhez képest tiszta volt. Hát, nem győztek meg. Sokkal többet vártam tőle. A csigás kerámiák jópofák voltak.
A Csigaház vendéglőbe a Magyar Konyha Balaton kalauzának hatására tértem be. Fősodratú konyhát visznek, kínáltak többek között a napi ajánlatban rántott kacsamájat, rakott kelkáposztát, az állandó étlapon harcsát és fogast roston vagy rántva, tartármártással, kacsacombot káposztás cvekedlivel, marhapörköltet, hagymás rostélyost, szóval népszerű magyar fogásokat.
Tucatnyi balatoni borból válogathatunk, ezeket decire is kimérik, a Pannonhalmi főzde és a Panyolai párlatait kóstolgathatjuk, a nagyipariak mellett tartanak kézműves söröket is. Rendeltem egy adag harcsatepertőt, amihez élvezhető salátát, mártást és rizset adnak. Ez is a napi ajánlatban szerepelt. 10% felszolgálási díjjal együtt 4720 forintot fizettem rá. Tipikus négy pontos fogás volt, mint ahogy maga a hely is négy pontos.
Igazi, kockás abroszos, kisvendéglő. Nagyon finom ételek, udvarias kiszolgálás. Húslevest választottuk gazdagon, ropogós pisztrángot illetve cigánypecsenyét. A pisztráng kívül valóban ropogósra sült, mégsem száradt ki, húsa finom omlós és a citromot sem sajnálták mellőle!
:) A cigánypecsenye is hozta amit vártunk, amiért csak 4-esre értékeltem a helyet az a leves volt! Nekünk nem volt elég gazdag, húst csak nyomokban tartalmazott és zöldséget is elbírt volna még, de az íze jó volt. Remek hely, ajánlom minden arra járónak.
Vacsorára tértünk be az étterembe,egy hosszú túra után éhesen. Levest is kértünk(májgombóc), ami 2 perc után meg is érkezett, de sajnos nem melegen. Talán ez az egy volt, ami miatt nálam nem 5 pontot kapott a hely. A főételek finomak voltak, gyorsan elkészültek, a kiszolgálás is kedves volt.
Ha valaki a Füredi kikötőben enne még egyet hajókázás előtt/után/helyett, ajánlom figyelmébe a Csigaházat! Inkább ezt, mint a nem messze lévő két másik etetőhelyet. Közvetlen a kikötő mellett, nézelődni se utolsó hely egy sör mellett. Nem túl hosszú az étlap, de amit mi kaptunk az korrektül és finoman volt elkészítve, csinosan tálalva. A személyzet kedves és rugalmas.
Ezen a viharos szeles Pünkösdön Balatonföldváron pihentünk és ebédelni tértünk be a Csigaházba, mely azon kevés éttermek egyike volt, ami nyitva volt egyáltalán május elején. Kevés vendég volt, 4 pincér is tüsténkedett az asztalok körül nagyon előzékenyen. Az ételek hamar megérkeztek, az adagok rendben voltak, az ételek a nagy átlag körül mozogtak.
8623Balatonföldvár, Somogyi Béla u. 1., Hajóállomás