Szép helyen, finom sütik, kellemes kiszolgálással, viszont kicsit sem olcsó, tartozik a helyhez egy kis delikates is, ahol sok finomságot lehet kapni. Aki szép környezetben egy finom házias jellegű vagy különleges sütire vágyik, csak menjen nyugodtan. A nyári csúcsban valóban lehetnek kisebb malőrök, de ez megbocsájtható a többi kellemes élmény mellett.
A wellness hétvégénk fénye volt. Mindennap meglátogattuk a balatonfüredi tartózkodásunk során, és egyik nap se csalódtunk. Már korábban is jártam ott, többször is, és mindig teljesen meg voltam elégedve. A kiszolgálás gyors és kedves volt, hozattak nekünk gluténmentes süteményt is, mikor nem volt készleten.
Megkóstoltuk a kávét is, omlettet is, a forró málnával leöntött fagylaltot is, sütiket is, és minden nagyon ízlett mindkettőnknek. Maga az elhelyezkedése is nagyszerű, és a berendezése is nagyon egyedi, hangulatos. Mindenképpen megyünk még. Árban nem a legolcsóbb, de én úgy érzem megéri.
Többször is jártunk barátnőmmel ebben a kávéházban. Amit mi tapasztaltunk: -Udvarias, kedves, gyors kiszolgálás, összeszedett, alaposan megszervezett csapatmunka! -Ez egy exkluzív hely, de nem éreztük ennek a negatív hatásait (ellentétben az "örülj, hogy emberszámba veszlek te kis pondró" helyekkel).
-Kínálatuk valóban drága, de a minőség magas és megbízható; bármelyik terméküket gondolkodás nélkül elfogyaszthatnám, és nem érne kellemetlen meglepetés. -Ritkán találkozni több tagú és ráadásul ilyen klváló élőzenével. -Minden terméküknek saját identitása van, ami azért hiánypótló ebben a műfajban. -Ha bármiben hibát találnál, valamelyik tulaj biztos, hogy ott van és megoldja (ez is ritka). Biztos, hogy jövőre is betérünk!
A molótol kb 50 méterre található. Amikor mi voltunk hétvégén előzene fogadott :) Hangulat kitűnő volt, de mivel vele szemben butikok vannak es nagy a tömeg nem megfelelő azoknak, akik kicsit csendesebb helyre vágynak. A felszolgalas jo volt, de eleg lassan hoztak ki.
A hely, ami nálam tényleg a nagybetűs KEDVENC. Hangulatos helyiség, nagyon kedves pincérek, tényleg lesik az ember kívánságát, de nem tolakodóan. Sokféle süteményt még nem kóstoltam, mert leragadtam a diós gubánál, madártej öntettel. Ezt többször választottam, de nem bántam meg.
Máskor kóstoltam csokoládétortát is, no ez sem a cukrászdai ízvilág, hanem tényleg különleges, házias. No meg a banános tortájuk, ami szintén rettentően ízlett és egyáltalán nem volt fojtós. Nem a szokványos cukrászdai ízekkel találkozhatunk, hanem igazi nagymama-féle házias ízekkel. Az egyetlen negatívum a helyben, hogy a wc-helyiség a helyhez képest elég kicsi, és hát az emberek nem is nagyon tudják rendben hagyni maguk után. De erről igazán nem a hely tehet, hanem mi emberek. Egyszóval csak ajánlani tudom a Karolinát, bár nem a legolcsóbb hely, viszont igazán különlegeset ad- minden egyes alkalommal.
Csak egy kávéra ültünk be, vagyis ki a teraszra, mert bár még csak márciust írtunk, este is kellemes idő volt. A latte pompás, az élőzene fantasztikus. Bár még messze a szezon, itt van élet, hangulat. A terasz bútorzata egyedi, kényelmes. Kár, hogy nem volt "kapacitásunk" megkóstolni a híres süteményeket. Nem olcsó hely, de ár-érték arány jó. Nem gond a koffeinmentes.
Hangulatos hely és a sütemények, csupa hűűűű, meg háááá. A kiszolgálás kicsit lassú, de nagyon kedves. Minden évben többször meglátogatjuk, van, hogy 40 km-t biciklizünk érte, de megéri. Fantasztikus miliő, saját sütésű kenyér, finom szendvicsek, jó kávé. És persze a nagymama konyhájának illata.
Tavaly ősszel jártunk a cukrászdában. Sokat hallottunk róla a balatonnál élő ismerősöktől, de személyesen még csak most volt alkalmunk meglátogatni. Nem volt semmi túlzás a sok dícséretben, sőt, még a legjobb várakozást is felülmúlta. Eszméletlenül finom süteményeket kóstoltunk, szinte lehetetlen volt abbahagyni.
A pitékre már nem maradt hely a gyomrunkban, de azért csomagoltattunk néhányat. Egész biztos, hogy a Karolina bekerült a kedvenc törzshelyeink közé, és gyakori vendégek leszünk.
Tavaly márciusban voltunk a Karolina cukrászdában. Már a terasz hangulatos, kényelmes bútorai, kilátás a Balatonra elvarázsolt. Túrótortát ettünk, hatalmas szeletet kaptunk. Ilyen piskótát a dédimamánál ettem gyermekkoromban. A kapuccinó is fantasztikus volt, még a hozzájáró kis keksz is különleges.
A belső enteriőrnek is pozitív kisugárzása van, itt szeretettel fogadják a vendéget. A pincérek kedvesek, a tulajdonos is odajött hozzánk, hogy meg vagyunk-e elégedve. Maximálisan, csak ajánlani tudom mindenkinek.
Karolina, kedvenc téli helyem. Nyáron sajnos egymást tapossák agyon a műmájerek, de ez semmit nem vesz el a hely adottságaiból, egyszerűen nyáron nem oda megyünk. De ahogy lecseng a szezon, úgy alakul át a hely hangulata. Tele van lokálpatriótákkal, nyugodt helyiekkel, nem nyüzsgő turistákkal. Van akinek persze az jön be, de mint annyi minden ez is szubjektív.
Mindenesetre remek kiszolgálás, isteni sütemények. . . jó hangulat. Az üzemeltetők vérprofik, együtt "élnek" a hellyel és ezt érezni. Csak így tovább. . . grat.