Kb két éve rendszeresen járunk az étterembe. Magyaros jellege és a rendkívül jó ár érték arány miatt. A környék egyik legjobb konyhájával rendelkezik. Igaz kicsit várni kell az ételekre ,néha még ülőhelyre is de aki ismeri az tudja miért és ezt bekalkulálja az idejébe. Ennyit megér.
Útban Hévíz felé áltunk meg ebédelni az étteremben,- mert bár eléggé negatívak az utóbbi értékelések -, nekünk előzőleg jó tapasztalataink voltak. Igaz nem a nyári csúcsforgalomban tértünk be, hanem tavasszal. Ekkor is sokan ebédeltek itt, a választék elég széles, no és az ár-érték arány véleményünk szerint nagyon jó.
Az ételek ízvilága és a sokféleség "kárpótolt" azért, mert valóban a pincérek munkája hagy kivánnivalót maga után. . . Főleg ezen kellene változtatnia az étterem vezetőségének, mert egyébként nagyon jó helyen fekszik. Az erre autózóknak jó lehetőség a megállásra, mi is így "fedeztük fel".
Csalàdi ebéd keretében voltunk itt. Bent az étteremben meleg és akkora alapzaj hogy nem lehetett érteni egymàs szavàt. Előbb kihoztàk a levest majd jóval utànna az italokat de teljesen màst mind amit rendeltünk és volt akinek ki se hoztàk. Amikor szóltam a pincér meghuzta a vàllàt és azt mondta ő nem tehet róla.
Hàromszor szóltam mire valaki kihozta az elmaradt italokat. Az étel àllott és izetlen volt az adag az nagy. Nekem a végére megfàjdult a fejem. A pincérek viselkedése felhàborító volt és a tisztasàggal is alapgondok vannak. Szerintem nem minden a nagy adag és az olcsó àr. A tisztaságra az udvariassàgra a minöségre is kellene adni. Nekem az egész nagyon kellemetlen élmény volt. Majdnem fizetés nélkül jöttünk el mert egyszerűen hiàba szóltunk hogy fizetnénk nagyon sokàig nem jött a fizető pincér. Mi többet nem megyünk oda.
Barátaink és ismerőseink ajánlására látogattuk meg a helyet négyen. Vegyes érzelmekkel mentünk, mert azt hallottuk, hogy az ételek finomak, bőségesek és olcsók, de a kiszolgálás pocsék. Minden az előbb leírtakból beigazolódott. A teraszon foglaltunk helyet, alig volt 1-2 szabad asztal, mindenki falatozott valamit, az adagok a látottak alapján óriásiak voltak, a leves legalább 1 liter.
Nem kellett sokat várnunk megérkezett egy felszolgáló, felvette az italrendelést, majd választottunk az étlapról is. Az étel kevesebb, mint fél óra alatt már az asztalon voltak, látszólag kiváló minőségben, azonban nem feltétlen kaptuk azt, amit kértünk :D Grillezett csirkét ettünk párolt zöldségekkel és mexikói mártással, kérésünkre a mártást külön szolgálták fel. Én kértem, hogy a remuládszószt ne tegyék rá a friss salátámra, ez elmaradt és ahogy hallottunk nem csak nálunk történtek ilyen bakik, de ez még belefér :) a fiúk pizzái tetszetősek voltak és óriási adagok, ahogy a mi főételeink is. Nemcsak látványra de ízre is kiváló volt minden egytől-egyig. Desszertnek ízes és gesztenyés-szilvás palacsintát választottunk. Ezek biztos nem frissen készültek, érződött az ízén. Az ételek összességében finomak, bőségesek és nem utolsósorban olcsók voltak. Ami a rossz tapasztalatokat illeti, beletartozik, hogy kb 4 ember szolgált ki minket, elég alpári stílusban akartak viccesek lenni, de egyiknek sem sikerült, mi azért jókat derültünk rajtuk. Biztos, hogy nem vendéglátásban jártas emberekről beszélünk ha a személyzetet megnézzük. Továbbá a terítőnk lyukas volt, az asztal ahova leültünk morzsás, látszott, hogy nem fordítanak nagy jelentőséget a higiéniára. Az evőeszközök foltosak, a poharak vízcseppesek. Lenne még mit tanulni a vezetésnek, de mindezeket együttvéve az étel minősége és mennyisége kárpótolt minket minden kellemetlenségért. Egyszer mindenkinek érdemes kipróbálnia!
Érthetetlen számomra hogy egy pörgős hely ahol kb 100 ember tud leülni es öt felszolgáló dolgozik miért nem sikerül negyed óra alatt még az étlapot sem meg kapnunk. ajanlom a főnök vagy üzletvezető figyelmébe hogy hogy a leszedő pincér nyugodtan vihet étlapot a vendégnek es a türelmet kérhet amíg megérkezik a kolléga ehelyett ötször ment el mellettünk a szemünkbe sem nézve,ez a hozzáállás 2014-Ben megengedhetetlen.
Visszatérő vendégek vagyunk, mert a Csillagvár alapvetően nem rossz hely. Az ételek jók és nagy adagokat szolgálnak fel, ami mellé kedvező árak társulnak. De a minőség szempontjából nem nyújt semmi különöset, ami miatt az ételei emlékezetesek lennének.
Egyszerű fogásokat, főként frissensülteket kínál, amiket nem is nagyon lehet elrontani, így az étterem gyakorlatilag hozza a kötelező szintet. De pl. egy egy fogás mellé tálalt párolt zöldségköret már kevésbé jó. Az étterem nagyon népszerű a helyiek és a turisták körében egyaránt, így csúcsidőben gyakori a teltház. A pincérek is le vannak terhelve ezáltal, így a felszolgálásnál előfordul néha egy egy hiányosság, de ha a vendég megemlíti, akkor kedvesen, udvariasan korrigálják a hibát. És teltház esetén az ételre is kicsit többet kell várni. Összességében ez egy elfogadható étterem, ami az alacsony árak és a nagy adagok miatt közkedvelt. Az "átlagos" értékelés nem lehúzás, mert nincs különösebb probléma a Csillagvárral, de vannak jobb, színvonalasabb helyek is.
30 éve autóztunk el az étterem mellett, míg egy napon a barátunk szíves ajánlására betértünk ebédelni. Fantasztikus kulináris élményben volt részünk. Meglepődtünk a szíves fogadtatástól, a figyelmes kiszolgálástól, és nem utolsó sorban az ételek rendkívül finom ,minőségi voltától, a hatalmas adagoktól. Megfogtak a gyomromon keresztül. Átutazó
2013 szeptemberében étkeztünk itt a lányom ajánlása alapján. Ők már többször jártak itt a barátaikkal és nagyon meg voltak elégedve. Az adagok hatalmasok ízük kiváló,friss alapanyagokból készültek,ami nem csoda. Hiszen olyan sok itt a vendég. Érdemes előre asztalt foglalni. A kiszolgálással teljes mértékben elégedettek voltunk,pláne az ár-érték aránnyal. Mindenképpen ajánlom.
Családom mindig alkalmakra rendel fatálat. Helyben nem étkezünk,mert mindig nagy a nyüzsgés és a felszolgálók nagyon hangosak és kiabálva rohannak az asztalok és a konyha közt ami tényleg nagyon zavaró. Így nem lehet nyugodtam enni. Nagyon finomak az ételek és tényleg nagy adagot kapunk.
Egy kérésemet soha nem teljesítik amikor telefonon megrendeljük a 10-12 főre a fatálat. Mégpedig azt,hogy a gombás töltött húst nem kérjük,hanem helyette a hagymásat. Minden alkalommal gombásat tesznek bele. Hagymásat pedig soha nem kapunk. Pedig allergia miatt kérjük,hogy ne,de ezt azóta sem sikerült megérteniük. Velünk mindig kedvesek és segítőkészek. Sajnos ami még elmarad,hogy nem fóliázzák be néha a tálakat és mire haza érünk vele kihűl az étel. Időre szoktunk menni és tényleg csak 10 percet szoktunk várni. Nagyon ügyesek a konyhai dolgozók! Nagyon finom minden köszönjük! Még megyünk sokszor!
Az étel valóban finom, és tényleg nagyon nagyok az adagok, de a következő kifogásokat azért szeretném felsorolni: - _minden felszolgáló pofákat vágva, kelletlenül dolgozik - a terítők, poharak koszosak - rengeteget kell várni, amire egyáltalán valaki odajön a vendéghez (akkor is, amikor kisgyerekkel voltam) - az étlapot lehetetlen volt elolvasni, mert valószínűleg elázott, és amikor másikat kértem, a felszolgáló hölgy szinte az asztalra hajította - az első alkalommal ötven percet vártunk a megrendelt ételre, a második alkalommal fel is álltunk és máshová mentünk, mert a megrendelt ital sem érkezett meg negyed órán belül - a felszolgálók az étteremben esznek és isznak, ami egyébként nem lenne zavaró, csak furcsa, ha nem a saját kiszolgálásuk lenne az elsődleges - koszos, büdös vízzel mostak fel, _miközben_ a megrendelt ételt fogyasztottuk, közben a személyzet többi tagja a terem egyik végéből a másikba kiabálva kommentálta a víz szagát és származási helyét.
8710Balatonszentgyörgy, Berzsenyi Dániel u. 50-58.