Az étel valóban finom, és tényleg nagyon nagyok az adagok, de a következő kifogásokat azért szeretném felsorolni: - _minden felszolgáló pofákat vágva, kelletlenül dolgozik - a terítők, poharak koszosak - rengeteget kell várni, amire egyáltalán valaki odajön a vendéghez (akkor is, amikor kisgyerekkel voltam) - az étlapot lehetetlen volt elolvasni, mert valószínűleg elázott, és amikor másikat kértem, a felszolgáló hölgy szinte az asztalra hajította - az első alkalommal ötven percet vártunk a megrendelt ételre, a második alkalommal fel is álltunk és máshová mentünk, mert a megrendelt ital sem érkezett meg negyed órán belül - a felszolgálók az étteremben esznek és isznak, ami egyébként nem lenne zavaró, csak furcsa, ha nem a saját kiszolgálásuk lenne az elsődleges - koszos, büdös vízzel mostak fel, _miközben_ a megrendelt ételt fogyasztottuk, közben a személyzet többi tagja a terem egyik végéből a másikba kiabálva kommentálta a víz szagát és származási helyét.
Egyszer jártunk itt, hallottuk hírét, hogy milyen finom és olcsó itt enni. Utóbbi fele valóban beigazolódott, valóban olcsó, viszont az hogy jó is, már kevésbé. A leves nem volt rossz, viszont a frissensültek tocsogtak a zsírban, a köret embertelen mennyiség volt és egyáltalán nem friss (ki tudja, hányszor szolgálták már fel).
Párom fatányérost evett, mondanom sem kell, hogy az étel alatt a fatányéron szépen összegyűlt kosz volt, szerintem nem is mosogatják rendesen, illetve nem tudom, ez mennyire HACCP kompatibilis. . Pörgés az viszont van, ez látszik is a dolgozókon, érdekük, hogy minél gyorsabban cserélődjenek az asztalok, hiszen az hozza a legtöbb hasznot. Személytelen, óriási az étterem, az asztalok ragadtak az italmaradványoktól, egyáltalán nem voltak tiszták. Már ha egyáltalán talál magának helyet az ember. Összegezve lehet hogy olcsó, viszont a körülmények nem voltak megfelelőek. Szerintem pedig egy étterem esetében ez nem elhanyagolható. A vendégfogadásról nem is beszélve. Nem jövünk ide többet.
Tavaly nyáron a főszezonban volt "szerencsém" ehhez az étteremhez. Sokan ajánlották, milyen szuper hely, szuper ételekkel. Az tény, hogy rettentően sokan voltak, de pont kaptunk helyet. Azzal szerencsénk volt, hogy a sok mogorva pincér közül kikaptuk az egyetlen kedves pincérnőt, de sajnos láttuk a többiek fancsali képét.
És akkor még a tisztaságot nem ecsetelem. Nagyon gyorsan kellett kiválasztani, mit kérünk, szinte még én éreztem magam kellemetlenül, hogy elfoglaltunk ketten egy négyszemélyes asztalt. Gyümölcslevest kértünk és egy kétszemélyes haltálat. A gyümölcsleves még elment, bár egy menzai változat biztosan magasan verné. De a haltál. . Első látásra gusztusos volt, meg nagy adag, sokféle hallal, de mindegyik ízetlen volt. Amikor letettük a villát, már adták a dobozt, hogy csomagoljuk a maradékot (mi, magunknak! ), aztán éppen hogy nem mondták, hogy menjünk, mert kell a hely. Szinte felüdülés volt kilépni ebből a hangos "hangyabolyból". A maradékot hazavittem megkóstoltatni családom többi tagjával. Ők is megállapították, hogy ilyen ízetlen halat még nem ettek. Szóval nekem nagy csalódás volt ez a hely, ha nem muszáj, többet nem teszem be oda a lábamat.
Csalàdi ebéd keretében voltunk itt. Bent az étteremben meleg és akkora alapzaj hogy nem lehetett érteni egymàs szavàt. Előbb kihoztàk a levest majd jóval utànna az italokat de teljesen màst mind amit rendeltünk és volt akinek ki se hoztàk. Amikor szóltam a pincér meghuzta a vàllàt és azt mondta ő nem tehet róla.
Hàromszor szóltam mire valaki kihozta az elmaradt italokat. Az étel àllott és izetlen volt az adag az nagy. Nekem a végére megfàjdult a fejem. A pincérek viselkedése felhàborító volt és a tisztasàggal is alapgondok vannak. Szerintem nem minden a nagy adag és az olcsó àr. A tisztaságra az udvariassàgra a minöségre is kellene adni. Nekem az egész nagyon kellemetlen élmény volt. Majdnem fizetés nélkül jöttünk el mert egyszerűen hiàba szóltunk hogy fizetnénk nagyon sokàig nem jött a fizető pincér. Mi többet nem megyünk oda.
A környéken a legjobb étterem minden túlzás nélkül! ! ! Finom étel, nagy választék, gyors kiszolgálás, olcsó árak! ! ! Többször visszatértünk már! Valamint a fél adag fél árban. . . ! ! ! Aki már járt ott, biztosan visszatér! 2013-ban 1000 ft alatt körettel együtt főételt enni szerintem sehol nem tud az ember. . . na itt igen! Ja és jól is laksz, mert telepakolják a tányért! ! !
Balatonberényi nyaralásunk során korábban itt nyaralt rokonaink javaslatára innen rendeltünk ebédet, ebédre olcsó menü kínálata van az étteremnek. Négyféle menü van, 1090-790 Ft-ig terjedő árral. Húslevest ettünk májgombóccal, és két adag milánói bordát, egy adag máglyarakást, ez utóbbi levessel a legolcsóbb menü, balatoni szinten rendkívül alacsony árnak felel meg.
Az ételek jó átlagosak, még a házhoz szállítás után is melegek voltak. A rendelésfelvétel és a szállítás gyors és udvarias. Heti szinten kissé egyhangú a menü, a rántott hús dominál benne, de egyszer-egyszer érdemes kipróbálni, sokat spórolni vele.
November 22-én jártunk ott férjemmel. Vonattal voltunk, és gyalog mentünk el a 4 km-re lévő Csillagvárhoz. Visszafelé szintén gyalog az állomásra. Már csak egy óránk volt a vonat indulásig, de biztosítottak bennünket, hogy pár perc alatt kapunk ételt. Férjem az A menüt választotta: húsleves és vegyes tál.
Akkora adag volt, hogy alig tudta megenni. Én vegetáriánus vagyok és ilyen menü nem volt. Frissen készített ételre nem volt időnk. Pillanatok alatt összekombináltak kétféle menüt és már hozták is. Minden nagyon jóízű volt. 2x2 deci vörösbort ittunk hozzá és összesen 1860 forintot fizettünk. Alig hittük el. És persze időben kiértünk az állomásra.
Amit a Csillagvárról (szerintem) érdemes tudni: - az adagok hatalmasak (ha nem vagy nagyon éhes, mondj le a levesről a főétel javára) - nagyon finomak az ételek, ízléses a tálalás - meglepően olcsó minden - a pincérek rendkívül kedvesek - ha nem tudod megenni az összes kaját, amit rendeltél (és nem fogod tudni), simán elcsomagolják neked - előfordulhat, hogy várni kell az asztalra - a tányérok és az étlapok nincsenek a legjobb állapotban, de szerencsére minden másban rendkívül erős ez az étterem
És amit még kiemelnék, mert remélem, valahogy eljut hozzá: a pincérnő, aki az asztalunknál kiszolgált, valami emberfeletti lény.
Annak ellenére, hogy valószínűleg az egész napot végigtalpalja és hihetetlen mennyiségű furcsa fazonnal találkozik nap mint nap, megállás nélkül mosolyog. Neki ez kis dolognak tűnhet, de számunkra nagyot dobott a hely összképén.
A kicsit zavaró óriási forgalom mellett viszonlag jó kiszolgálás, nagyon nagy adag és ízletes ételek olcsó áron. A vendégek nagy része az adagok mérete miatt csomagolja a maradékot, mert a helyszínen nem tudja elfogyasztani -pld "A" menü 990 Ft-ért
Úton hazaféle ugrottunk be egy ebédre, mert apukám nagyon ajánlotta a helyet. Volt némi előzetes információnk, hogy mire számítsunk, na de ez tényleg durva volt :) Villámgyors, friss, finom, óriási adag, meglepően alacsony áron. Mire feleszméltünk, már hazafelé tartottunk újra az autóban és csak pihegtünk.
8710Balatonszentgyörgy, Berzsenyi Dániel u. 50-58.