Családosan mentünk étkezni szóval ez nagyon szuper hely volt míg vártuk az ételeket addig a gyerekek jót játszottak, aránylag gyorsan kész volt az étel is amit nagyon jóízűen eltudtunk fogyasztani.A kiszolgálás gyors volt és kedvesek voltak.Jövőre is elmegyünk egy jót ebédelni.Köszönjük szépen :)
Szarvasról jöttünk ebéd idő körül. Meg álltunk a csárdánál amit nem bántunk meg. Az ételek finomak voltak . A teraszos részen telt ház volt,ennek ellenére nem kellett sokat várni az ételre. A férjem gulyás levest rendelt nagyon meg volt vele elégedve. Nagy adag volt és nagyon finom. Étteremben még nem evett ilyen finom gulyást. Mindenkinek csak ajánlani tudom a helyet.
Békésszentandráson pihentünk, közel volt, mindig sokan voltak bent, gondoltuk adunk egy esélyt neki. Korrekt, vidéki bájjal rendelkező étkezde. Nagy adagok, semmi elegancia, de igazi hús, igazi krumpli, igazi saláta és finom levesek. Minket megfogtak. Jól éreztük magunkat,visszamegyünk!
A fiam diplomaosztóját ünnepeltük az elmúlt hétvégén a Csücsök Csárdában, előtte telefonon asztalt foglaltam és a rendelést is leadtam. Az ételek finomak voltak, udvarias kiszolgálással. Bőséges adagot kaptunk, a megmaradt ételt pedig becsomagolva elhoztuk. Teljes mértékben elégedettek voltunk, ajánlom mások figyelmébe is.
A Csücsök csárdában első ízben 2010 táján jártam, egy étteremkalauz szerkesztői küldtek oda tesztelni. Nem volt rossz, kiemelkedő sem. Az ötös skálán a négy pont megvolt nekik. Időközben, ha jól tudom, be is zártak, de egy új csapat ismét működteti a helyet. A profil maradt, továbbra is hagyományos magyar konyhát visznek.
Az általunk rendelt ételeken kívül szívesen megkóstolnám többek között a halászlevet meg a rántott pontyot is. Vagy a sült hekket. Végül rántott harcsát kértünk, aminek az alapanyaga friss volt, ügyesen panírozták és sütötték meg, sótlan volt ugyan, de ezen hamar segítettünk. Jóféle old school tartárt adtak hozzá. A pacal is élvezetes volt, béár mintha oxidált lett volna egy-két darab, színe is lehetett volna pirosabb, de ez a produkció is megért négy pontot. A kovászos uborka jól sikerült. Az egyszerű minőségű ipari kenyér friss volt. A békésszentandrási sörmanufaktúra kb. 8 sörét tartják, egy áfonyás alet ittunk (1600 ft) meg egy Etalont (850). Klasszikus négy pontot érő hely ez. Nem több, de nem is kevesebb.
A közeli Szarvason voltunk, egy ismerős ajánlotta a helyet. Amikor beléptünk, egy lélek sem volt az étteremben, kissé meg is ijedtem. Azt az elvet vallom, oda kell menni, ahol sok helyi eszik. A pincér udvarias volt, azonnal hozott étlapot, innivalót és a három tál étel is villámgyorsan megérkezett. Ez gondolom annak is köszönhető, hogy magunk voltunk.
Viszont ehetetlenül forró volt minden, picit hűthették volna. Miután fogyasztható hőmérsékletre hűltek, elkezdhettük az ételek fogyasztását. Párizsi szeletet kértem. Egyszerűen tálalva, kis díszítéssel, műkrumplival, átlagosnak mondható. Kicsit hiányzik a csárda jelleg, a házias íz. Kéne egy kis érzés. :-)
Na, ezt nem kellett keresgélni, régi ismerős. Mikor Szarvasra vagy Szarvason túlra jártam többször is elfordult, hogy itt ettünk, egy telt vörös hölgyre emlékszem jószívvel, meg jóízű pacalra, meg sokmindenre. Most úgy volt két hete, hogy a Hunyadi kastély meglátogatása után éppen erre vezet az út, és nem sok tanakodás kellett hozzá, hogy itt álljunk meg vacsorára.
Hát a jó emlékek azok régen voltak. A kedves, fiatal szőke hölgy, aki felszolgált nekünk, viszont plusz 5 pont! A legnagyobb természetességgel szóba elegyedett velünk a környéket, annak nevezeteségeit illetően, hirtelen megtudtuk azt is, hogy a férje Szarvason, a Mini Magyarországban dolgozik, ő is szeret odajárni, és ajánlja is nekünk. , Meg még sok mást is. Ez nagyon jó volt! A zúzapörkölt sajnos nem. Pedig amúgy imádom, és néhány alternatíva közül a hölgyet kérdeztem, hogy melyiket ajánlaná az általam kinézettek közül, és ezt nevezte meg. Bíztam benne, de ez nem jött össze. Talán állott volt, szokatlan sötét színe volt, és teljesen élvezhetetlen íze. Sajnálom. A nejem sem volt elragadtatva az falatkáitól. Később még hajlandó voltam rábeszéltetni magam a helyi sörmanufaktúra híres-neves sörei közül az áfonyásra, pffff. . . elég pocsék volt, alig gyűrtem le, de legalább drága. Az, hogy ezért az alig vacsoráért 12030 forintot fizettem, eléggé kedvemet szegte. Éppen aznap délben laktunk jól ketten négy fogással, finom ebéddel 5000 forintért. Hát, nincs ez valahogy arányban.
Békésszentandráson nyaraltunk,és házhoz rendeltünk a csárdából. . . . . Isteni finom volt az étel,az adag kiadós,melegen ért oda hozzánk a nyaralóba. Amit negatívumként meg tudok említeni. . . . . az az,hogy nem azt az ételt kaptam amit rendeltem. . . .
sertésszeletet rendeltem gombás-sajtos töltelékkel (Firenzei szelet),hasábburgonyával,ehelyett corn-flakes-be bundázott csirkemellet kaptam salátával. . . . . :D rendeltünk még hozzá 4db palacsintát,abból 3 ért oda hozzánk. . . :D ,a rendeléskor az árakat összeadtuk,hogy nagyjából tisztába legyünk,mennyit kell a futárnak adni. . . . az ár stimmelt,tehát mi kifizettük rendesen a kért ételt,bár ezt nem kaptuk meg. . . . persze nem kezdtük el kibontogatni a dobozokat az átvételnél. . . . ezzel a problémával bent szembesültünk. . . . . de nem csináltunk belőle ügyet,éhesek is voltunk már,nem akartunk még tovább várni,hogy vissza vigyék,majd újra kihozzák a rendelésünket. Jóízűen megettük,isteni finom volt,felfogtuk viccesen. . . . ez volt a meglepetés csomag! ! :D Biztos hogy fogunk innen rendelni. . . . de az is biztos,hogy ellenőrizni fogjuk átvételnél,hogy ne érjen ilyen meglepetés! !
Egy Szarvasi kirándulásról hazafelé tartva tértünk be ebbe a csárdába, amit nem is bántunk meg. A teraszon foglaltunk helyet. Nekem ott annyi nem tetszett,vagy inkább nagyon kényelmetlen volt,hogy a pad nagyon messze volt az asztaltól. A felszolgáló hölgy nagyon kedves volt,szinte azonnal ki is szolgált bennünket.
A rendelt ételeket nagyon gyorsan kihozták. Az árakat drágának találtam,eddigi legdrágább hely ahol jártam. Viszont nagy adagok és nagyon finomak voltak.