Visszatérő vendégek vagyunk ezen a környéken. Legutóbb húsvét előtt jártunk Bogácson. A szállásadónk ajánlotta ezt a vendéglőt nekünk. Nem csalódtunk. Nagyon finom, ízletes volt az étel. És ami nagyon fontos, hogy bőséges is. Meg voltunk elégedve az árakkal és a kiszolgálással is.
Egy túrárol visszafele tértünk be ebédelni. Interneten néztük ki a helyet. Jó parkolási lehetőség-viszonylag. Hangulatos hely. Vidám, humoros személyzet. A választék nem tul nagy, de találtunk megfelelőt. Elég gyorsan elkészült. Izletes és elégséges volt. Ár érték arány kicsit magas. Érdemes megnézni.
Négyen mentünk vacsorázni, koszos asztal fogadott bennünket. Hajszálat találtunk az ételben, a kiszolgálás sem volt szivélyes. Az egyik fogásnál nem azt kaptuk, amit kértünk, így még hosszabb lett az egyébként is hosszú várakozási idő. Rossz döntés volt, nem ajánlanám!
Október végén töltöttünk pár napot Bogácson. Az ország egyik kis gyöngyszeme ez a kis falu! Kőkorszaki Pocak-tömő Étterem kellemes kis hely. Tiszta, rendezett. A felszolgálás gyors az ételek finomak. Tálat rendeltünk,jól belaktunk a maradékot pedig elvittük. . . . később folytattuk a pocak tömést!
Meglátogattuk a bogácsi pincesort és erre az étteremre esett a választásunk. A pincér nagyon udvarias volt. Húslevest választottunk csészébe, ez elég kis adag volt. (Másnap tálban kértük. ) Baconos, sajtos töltött csirkemellet kértem, a párom füstölt főtt csülköt, mindkettő nagyon izlett.
Mint említettem a levesnél másnap is itt ebédeltünk, a második erdei gombás hús lett volna, de a gomba nem erdei volt, a mártással próbáltak javítani rajta, ennek ellenére ízlett, csak kicsit becsapva érzi magát az ember.
Már a bogácsi tartózkodásunk előtt kinéztem a helyet a neten, és nagyon kíváncsivá tett. Ötletes név, különleges környezet és finom ételek fogadtak, nem csalódtunk benne a párommal. A felszolgáló hölgy kedves, segítőkész és gyors volt. A kétszemélyes tál elfogyasztása kihívást jelentett, de sikerült az utolsó morzsáig a pocakba tömni.
Nagyon finom volt, úgyhogy másnap is visszatértünk egy-egy bogácsi bogrács gulyáslevesre, ami szintén ízlett. Aki Michelin-csillagos mennyiségre és ételre vagy updetre esküszik, az ne ide jöjjön, de aki meg akarja tömni a pocakját finom étellel az feltétlen próbálja ki. Gratulálok az ötletért és a megvalósításért!
Bogácson keresztül mentünk haza Síkfőkútról. Máskor is jártunk már itt, nem is okozott csalódást. Radeberger sört csapolnak, de 4 decis a korsó. Klausthaler citromos volt alkohol mentesen. A pincér udvarias volt, készséges. A csülökre külön rákérdeztem, mert olvastam korábbi értékelést, de biztosított arról, hogy jó.
Az is volt. A bőre enyvesen ropogós, a húsa piros, szaftos. A párom is elégedett volt az ételével, igaz az étlap alapján kicsit másra számított, de ennyi problémát okozhat a kőkorszaki nyelven írt étel leírás. Az picit zavart, hogy nem vettük észre, a teraszon szabad dohányozni, hisz amikor beültünk, közelben senki nem volt. Aztán egy pár ült a szomszéd asztalhoz, és hát ha dohányzó szakaszon ül az ember, nem teheti szóvá. Kár, hogy vagy benn ül az ember nyáron, vagy kinn a teraszon, de akkor esetleg füstben.