Vasárnap fél 2-kor tévedtünk be családommal egy hosszú kirándulás után. Az ételek ízletesek, bőségesek voltak. A kiszolgálás borzalmasan lassú, és párszor elszaladt mellettünk a pincér, mire észre vette az üres tányért.
Csak az üdítőkre 15 percet kellett várni, a számlára szintén 10-12 percet, és szerintem erre nem mentség az sem, hogy tele volt a hely, akkor több pincért kellene alkalmazni :( Kár hogy ilyen dolgokkal vesznek el a hely értékéből, ami csodás kilátás mellett finom ételeket kínál, kivéve talán a rétest, azt inkább kihagytam volna.
Hát inkább nem írok semmit, mert ha jót nem tudsz rosszat ne akarj elven vagyok.El kell menni EGYSZER kipróbálására! De csak erős idegzetüeknek ajánlott!
Egy hete jártunk itt családommal. Italként rozé bort rendeltünk. Amit kaptunk, fehérbor-vörösbor keverék volt, nem rozé. Miután ezt szóvá tettem, helyette Cabernet Sauvignon-t rendeltem, a párom szürkebarátot. Kaptam egy meleg, édes vörös lőrét, a szürkebarát helyett pedig rizlinget.
A vörösbort cseréltettem ismét, de azt a száraz bort sem fogyasztottam el, amit kaptam helyette. Nem volt rá érdemes. A csülkös bableves embertelenül sós volt. A főételek finomak voltak. Szépséghiba még, hogy két és fél órát kellett várnunk. A rutinos pincérek segítőkészek és megértőek voltak, sokat enyhítve a csalódáson. A háttérmunkára viszont nagyobb figyelmet kéne szentelni.
Már olvastam a csárdáról s mivel a környéken tartózkodtunk, de már ebéd után voltunk, betértünk egy kávéra hogy megnézzük a helyet, s ha tetszik akkor a következö napokban betérnénk ebédre is. A csárda egy asztal kivételévej üres volt / péntek cca 14. 00 ó. / a megrendelt capuccinóra várva úgy döntöttünk hogy megeszünk egy - egy adag gundel palacsintát is.
Bár ne tettük volna. Cca 10 perc elteltével meg is kaptuk s arra gondoltunk hogy frisset kapunk, de sajnos csalódtunk. A palacsinták szélei még úgy - ahogy langyosak voltak, de a vastagabb belsö részei teljesen hidegek - pár fokosak. Tehát a palacsinta már hütös, vagy lehet hogy mélyhütött volt, ami szerintem ahhoz képest hogy csak 2 vendég ült a másik asztalnál a . . . . ség tetöfoka. / milyenek lehetnek a fö ételek ha egy egyszerü palacsintát sem tudnak frissen elkészíteni - vagy legalább is a micróban rendesen megmelegetíni. Szóvá tettük a dolgot, de csak a pincér mosoly volt a felelet. Természetesen már többször nem mentünk étkezi és nem is fogunk. Ezek után nem merném javasolni.
Fáradtan, éhesen, szomjasan értünk az általunk már régóta jól ismert és kedvelt helyre. A pincér készségesen leültetett egy asztalhoz, ahol a "Foglalt" tábla állítólag véletlenül maradt kirakva (még egy jóval nagyobb asztalnál lett volna hely, egyébiránt telt ház volt. Egy rémes zenével próbáltak a vendégeknek jobb kedvet teremteni - nemigen láttunk lelkes arcokat.
A pincér, miután leültetett bennünket, el is viharzott anélkül, hogy italt rendelhettünk volna. Vártunk egy ideig (bő fél óra), majd feladtuk, a pultnál kértünk magunknak inni valót. Ezt az ott lévő pincérnők rém furcsának találták, szinte sértetten hoztak ki végül nekünk üdítőt. Étlapra további 10-15 percet vártunk, majd az ételt érkezésünkhöz képest bő másfél óra után kaptuk meg. Megjegyzem: az utánunk érkezők közben jóllakottan távoztak, illetve gyakorlatilag mi maradtunk a végén, már a teraszon nem volt senki. Az ételről: a szüreti csirkemellhez szervírozott szőlőmártásból csak a szőlő volt valós (igaz, ez nem egy éttermi minőségű, rengeteg maggal, vastag héjjal rendelkező szőlőből készült), a mártás egy erősen langyos édeskés lé volt inkább. A szezámmagos pulykamell szeletek egyikét sehogy sem sikerült elvágni, az asztal alatt lapító kutyusunk is jó ideig kínlódott, mire meg tudta enni. A többi étellel nem volt baj. A számlát az étel kiérkezésekor azonnal kértük is, mert már nagyon hűvös volt és nem volt kedvünk újabb fél-1 órát várni a fizetésre - nem kis meglepetést okozva ezzel a pincérnek. . . Sajnos már hallottam rossz véleményeket az utóbbi hónapokban, ennek ellenére makacsul ragaszkodtam ahhoz, hogy a gyerekeimmel ott tegyünk "koronát" a születésnapi kirándulásra. Hát, ez most inkább hideg zuhany lett korona helyett, és bizony ezerszer is meggondolom, mikor megyek oda újra. . . Ekkora forgalom mellett nem lenne szabad a személyzettel spórolni.
Tömören: 45 perc várakozás után agyonsózott, félig főtt zöldségekkel teli húsleves, újabb 45 perc perc várakozás után fatányéros, rizs csomókban, krumpli natúr vízben megfőzve, karaj mint a medvetalp! Még jó, hogy desszertet nem kértünk! Már azt hittük, letudtuk a várakozási időt, de miután kikértük a számlát, újabb 45 percet kellett várnunk!
A pincér közölte, hogy hétfőn vagy 4 óra után menjünk ebédelni, akkor nincsenek sokan! Körülöttünk csodálkozó osztrák vendégek, már nem a perceket, hanem az órákat számolták! Ennek a helynek csak a híre jó! ! !
Szombathelyiként sokszor megfordultam már a Határmenti Csárdában és általánosságban jó véleménnyel voltam az étteremről. Az utóbbi pár évben az osztrákok teljesen elárasztották a helyet, ezért nehéz olyan pillanatot kifogni amikor nem kell várni, de a hétvége kivételével nem lehetetlen.
A fogások inkább a mennyiségre kényes vendégeknek kedveznek de eddig a minőségre sem volt panaszom. Egy hangulatos, jó közepes étteremként élt a repertoáromba. Amiért mindezt leírtam, azt a múlt héten tapasztaltak miatt tettem és ez vezetett a címbe leírt döntésemhez is. Négy barátommal voltunk ott, és direkt a kedd kora esti órát választottuk, hogy a fent említett tumultust elkerüljük. Várakozni ennek ellenére is kellett pedig koránt sem volt akkora tömeg mint vasárnap vagy szombaton. Egyik barátom sült kacsát rendelt párolt káposztával, amit többször is ettünk már és ízlett is. Ránézésre most is így nézett kihozott étel de amikor elkezdte fogyasztani, először egy furcsa kinézetű csont ( biztos hogy a kacsában nincs ilyen ) majd egy oldalascsont végül egy darab füstölt csülök került elő a párolt káposztából. Az étlapon szerepel több fogás is párolt káposztával, többek között füstölt csülkös is. Én erre csak egy magyarázatot tudok, hogy véletlenül valakinek a visszavitt káposztája jutott szegény haverom adagjába az előző vendég csontjai és maradékainak nem elég gondos kipiszkálása után. Szerencséjükre nem vagyunk azok az étteremben balhézós figurák de estére sikerült annyira felhúznunk magunkat a történteken, hogy végül is leírtam ide. Gondolom az osztrákokkal ezt azért nem merik megcsinálni mert akkor bezárhatnák az egészet, hiszen Ők a vendégek 70%-a. Természetesen ha van az étteremnek a fentiekre más magyarázata is és olvassák ezt az értékelést akkor azt megírhatnák. Ha válaszolnak, ígérem leírom ide és ha nem volt igazam akkor természetesen mea culpa. Addig is azt üzenem, hogy majd pár év múlva talán benézek.
Határmenti Vigadó válasza
Nagyon sajnáljuk a történteket és ,hogy ilyen rossz véleménye alakult ki rólunk. Szomorúak vagyunk ,hogy a problémát nem a helyszínen jelezte nekünk ,így kénytelenek vagyunk itt leírni a mi szemszögünkből. Természetesen ilyen nem fordulhatna elő ,sajnos melegítés-tálalás során emberi mulasztásból történhetett meg ez a dolog,abból kifolyólag ,hogy egy időben több rendelés kerül melegítésre és tálalásra.
Ételmaradékot soha nem szolgálnánk fel! ! ! Vendég és vendég között soha nem teszünk különbséget,az osztrák vendégek száma földrajzi helyzetünkből adódik. Elnezését kérjük a történtekért,megértjük fenntartásait ,és ha nem szolgáltunk elegendő magyarázattal bármikor állunk rendelkezésére.
9727Bozsok, Szõlõhegy
06 30 637 6518
Szolgáltatások
ingyenes WIFI kerthelyiség vegetáriánus ételválaszték akadálymentes élő zene gyerekmenü kisállat bevihető parkolási lehetőség rendezvényhelyszín szabadtéri széles borválaszték zártkörű rendezvény lehetősége