Soroksárról kerestük fel a helyet, egy vasárnapi ebédre. Fél háromra foglaltam asztalt hogy kicsit kevesebben legyenek, ennek ellenére kb 5 percet várakoztattak mire a több üres asztalból kaptunk egyet. A kiszolgálás rendben volt,az ételek minősége is egyedül a tafelspitz (ami miatt mentem) hagy nemi kivetnivalót!
A leves isteni, a velő is finom volt, de a pirítós kenyérrel egy szöget is be lehetett volna verni, A főtt nyelv finom volt de a hús szelet olyan száraz volt, hogy ragózni lehetett vele! Ettem már több helyen és mindenhol kaptam melle valami szószt, vagy valami köret helyettesítők, de itt csak a torma volt hozzá! ? Minden egyéb finom volt de tafelspitzet csak a jó foguaknak ajánlom!
Párommal tértünk be egy estebédre hétköznap, az évfordulónkat ünnepelni. Nem bántuk meg! Nagyon hangulatos kerthelyiségben kaptunk asztalt. Megjegyzem, telt ház volt egy szimpla kedd este. A kiszolgálók nagyon kedvesek voltak és gyorsak. A várakozás miatt előétel falatkákat kaptunk ajándékba.
A gombakrémleves isteni volt, másodikra két személyes tálat kaptunk és messze közel sincs a hagyományos tálakhoz. Egyszerűen isteni finom variációkban szerepeltek rajt a különféle húsok. Mi biztosan törzsvendégek leszünk! :)
Viszonylag szűk az étlap, de nekünk kedvünkre való, mindig tudunk választani. Rendkívül finom a házias húsleves, előételnek a hajszálvékonyra vágott mangalicasonka házi kenyérrel, zöldsalátával, a sült csülök, természetesen a saját pincészetből való borral.
Amikor mi voltunk legutóbb, még nagyon kellemes idő volt, így a hangulatos kis kerthelyiségben tudtunk ebédelni, nekem az egész a Krúdytól ismert egykori óbudai kisvendéglők hangulatát idézte. Ott volt a tulajdonos srác is, rajtatartotta a szemét, hogy minden gördülékenyen menjen (de remélhetőleg nem csak ezért mentek a dolgok gördülékenyen). Autósoknak fontos, hogy be lehet állni az udvarra parkolni, ami lehet, hogy apróság, de ez is számít, hogy nem úgy indul el az ember, hogy "jajj istenem, hol fogok megállni" vagy, hogy előre tudja, a parkolás ára majdnem egy ebéd árába kerül. . .
Csak saját borok saját pincészettől, finom ételek, barátságos kiszolgálás, remek hely- így lehetne összefoglalni a Schiesl Éttermet. Az első alkalom után az egyik kedvenc hazai éttermem lett, családdal, baráti társasággal többször megfordulunk egy évben: vagy eszünk, vagy csak a Schiesl Pincészet borait kóstoljuk.
Érdemes legalább egyszer ellátogatni hozzájuk, nyáron a teraszon is lehet ülni, az étterem belseje pedig egy nagy borospincére hasonlít. Szoktak borkóstolót is tartani az e célra kialakított kóstolótermükben. A kisgyermekek részére külön kis sarok van kialakítva. Hangulatos és szerethető. Az ételek és a borok pedig első osztályúak.
Évente többször is megfordulunk a borházban. Szerintem páratlan ahogy a család ezt a vállalkozást sikerre vitte. Megfigyelhető a folyamatos fejlődés. Új ötleteket valósítanak meg, nem kevés támogatásból, nagyon ügyesen. Az ételek kifogástalanok. Az új étlap ugyan nehezen áttekinthető, de majd rájönnek.
Nincs túl sok főétel, ezért könnyű végigenni a kínálatot, de minden finom. Nem iszom alkoholt. A házi szörpök annyira nem győztek meg, de a must például nagyon jó. A kiszolgálás mindig figyelmes, a pincérek udvariasak. A hely kívül belül nagyon hangulatos. Zárt parkolási lehetőség, kerthelyiség, gyereksarok, különterem, . . . stb. Ki kell próbálni! :-)
Na erre mondják azt, hogy valahogy így kell csinálni egy éttermet. Jó hangulat, udvarias, de nem tolakodó kiszolgálás, visszafogott mai trendeknek teljesen megfelelő étlap, stílusos tálalás, harmonikus ízek, abszolút földhöz ragadt árak. Egyszerűen akkor sem tudnék hibát említeni, ha keresném. . . . Hozzáteszem hétvégén voltunk! ! ! Csak így tovább
Anyukám születésnapját ünnepeltük a vendéglőben. Amikor megérkeztünk, már vártak minket. (21fő) Annak ellenére, hogy telt ház volt, a felszolgáló nagyon kedvesen, pillanatok alatt felvette az italrendelést. Még arra is figyeltek,hogy a gyerekek ne kapjanak túl hideg innivalót. Isteni volt a bodzaszörp, meg a must, ami persze házi.
A leves forrón érkezett az asztalra és bőségesen benne volt minden, amitől jó egy húsleves , szinte már azzal jóllaktunk. A főétel vegyes tál volt. A húsok és köretek frissen,porhanyósan ( nem cipőtalp! )kerültek elénk, hozzá pedig házi vegyes savanyúság dukált. A gyerekek ebéd után a játszószobában töltötték az időt, nekünk pedig a tulajdonos édesapja megmutatta a pincét és mesélt a család történetéről. Nagyon tetszett, különösen a "hobby borász", pincetulajdonos rokonaimnak. Nagyon köszönjük ezt az emlékezetes napot! Még biztos jövünk!
Családi ünnepre foglaltunk helyet ebben a budakalászi vendéglőben, amelyet a Schieszl családnak már az ötödik generációja vezet. Az épületbe belépve rögtön megfog a hely hangulata. Minden nagyon harmonikus, barátságos - semmi rongyrázás, de minden nagyon ki van találva!
Nyitásként a tulajdonos vezetésével a kicsi, de hangulatos borospincében ízelítőt kaptunk a ház saját készítésű boraiból, mellé Schieszl Konrád ellenállhatatlanul finom pogácsával kínált. Ezt követően az ebéd minden egyes fogása elkápráztatott. Az aperitifként felszolgált házi pálinkákat és ivóeceteket (! nem tévedés! ) követően a marhahúsleves velőscsonttal ízletes volt - a velőscsontban annyi velővel, hogy alig bírtuk megenni, pedig nagyon szeretjük. A rusztikus kacsasült egyszerre volt omlósan puha, ugyanakkor ropogós; hozzá a bajoros párolt káposzta igen kellemes. A kemencében sült csirkemell mangalica sonkával és házi savanyúval szintén kifogástalan volt. A desszertként kapott almás lepény és szilvás pite már-már kifogott rajtunk, pedig igazi "békebeli" csemegék voltak. A ház borai mellett a különleges házi levendulaszörp is kiemelendő; nem csak a gyerekeknek ízlett nagyon! A felszolgálók udvariasak, figyelmesek, tapintatosak, jól képzettek. Nagyon jó ötlet a gyerek játszósarok is. A mosdók pedig akár egy négycsillagos szállodának is becsületére válnának! Tipikusan olyan hely a Schieszl, ahol az akármilyen magas számlát is jó szívvel fizeti ki az ember. Minden mozzanatban tetten érhető ugyanis a tulajdonosok szeretete a vendégek iránt, és hogy személyes büszkeségüknek tekintik, ha a vendég jól érzi magát. Rengeteg ötlet, sok-sok szív, odafigyelés és szakértelem együtt maradandó élménnyé teszik a látogatást. Ui. : Megrögzött budapestieket ne rettentse el a "vidéki" cím. Alighogy elhagyjuk Csillaghegyet, máris Budakalászon találjuk magunkat. Sőt, a szentendrei hév budakalászi megállójától is egy igen rövid sétával elérhető az étterem, így akár tömegközlekedéssel is gyorsan megközelíthető!
A Gasztroangyal című műsorban értesültem erről a helyről. Nagyon tetszett az ételek hagyományos elkészítési módja,ezért gondoltam kipróbáljuk. A választék kicsi,viszont figyelemre méltó. Sosem gondoltam volna hogy lehetséges ilyen puha és finom oldalast sütni marhahúsból. A rusztikus sült kacsa viszont kicsit száraz volt.
A must és az almalé isteni finom,a fokhagyma leves csodás ízű. A kacsa mellé adott piros káposztát szokatlanul nagy darabokra vágták,gondolom ez hagyomány,viszont az íze tökéletes. A desszertek árait először sokalltam,aztán az első falat után tudtam hogy kihagyhatatlan. Köszönöm hogy vendégül láttak,nemsokára ismét eljövünk és megkóstolunk mindent ami belénk fér.
Sokszor jártam ebben a vendéglőben barátokkal, családdal, egy kedves ismerősöm ajánlotta a finom csülök ételek miatt sok évvel ezelőtt. Azóta végigettem az étlapot, és soha, semmi nem okozott csalódást! A konyha kifogástalan, remek ételekkel, finom borokkal (ezeket külön kiemelem, páratlanul finom borokkal és szörpökkel várják a vendégeket).
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.