Nagyon rendben volt. Azt kaptam amit vártam és oly módon ahogyan azt elvártam. Nem olcsó, de megfizethető. Ami különösen szimpatikus volt, hogy a pincér fizetéskor - a már készpénzben átadni kívánt borravaló láttán - felhívta a figyelmünket, hogy a számlában már szervízdíj került felszámolásra.
Visszatérő vendég vagyok és nagyon unalmas, mert mindig hagymás rostélyost eszek. . . A pincérek kedvesek, az étel nagyon finom (a legjobb hagymás rostélyos amit étteremben ettem - egyébként sem tudom otthon elkészíteni, mert vagy rágósra sikerül a hús, vagy a hagymát égetem el) . . . Csak így tovább és akkor még ebben az évben is egy-két alkalommal megyek. . .
Nem először jártam ott, eddig rendszerint hagymás rostélyost rendeltem, mert nagyon szeretem és nem sikerült még otthon jó minőségben elkészíteni. Most kivételesen mást próbáltam ki, - jércemell tökmagos bundában cheddar sajttal töltve - a kiszolgáló lány kedves volt és isteni limonádét facsart a 34 fokos melegben. Ráadásul a szomszéd virágosnál végre kaptam angol muskátlit is.
Vasárnapi ebéd a Stadt étteremben, első látogatás. A telefonos foglalással semmi probléma,az étterem nem nagy,de hely még volt vasárnap délben is. Ízlésesen berendezve, szürke-fehér variáns színekkel, kicsit talán sűrűn állnak az asztalok, de el lehet férni. Tisztaság, rendezettség. Az étlap két fő részből áll, a jelenlegi ajánlat és az állandó ételek.
Mindkét választék igényesen összeállítva, átlagos és különleges ételekből. Rendeltünk egy marhahúslevest és egy kacsaragu levest, a húslevesben lévő marhahús kockák lehettek volna puhábbak, a kacsaraguból pedig nem csak 3 db. a levesben. Az íze viszont mindkét hiányosságot feledtette, finomak voltak! Főételként egy hagymás rostélyost és egy füstölt sajttal töltött és pármai sonkába tekert szűzsültet ettünk vadgombás rizottóval. Mindkét étel el volt találva, ízben, látványban és adagmennyiségben is. A végén a két kitűnő madártejet alig tudtuk legyűrni. A felszolgálás gyors és kedves volt, a felszolgálók normálisan, tisztán felöltözve. Látszik, hogy Budakeszi ismert étterme, családokkal volt tele. Mivel mi nem a látványért, hanem az ételek minősége miatt járunk ajánlott helyekre, ezért az ételminőségért szívesen kifizetjük az árát. Jó lenne, ha így maradna!
Egy hétfői ebédre érkeztünk az étterembe férjemmel. Örömmel láttam, hogy az étlapon nem csak az éttermek többségében szereplő ételek (rántott ételek rizzsel/hasábburgonyával stb. ) szerepelnek, hanem annál különlegesebb fogások is (és ez utóbbiak voltak többségben).
Az ízletes májgombócleves után férjem steakburgonyával körített, gombás-tejszínes mártással tálalt csirkemellet evett, én pedig a rozé kacsamellet választottam burgonyapuffanccsal és mangó chutney-val. Az ízek tökéletesek voltak, az ételek nagyon jól készültek. Ami esetleg kifogásolható volt, hogy a kacsát kissé túlsütötték, nem rozé kacsamell volt. Ha legközelebb a közelben leszünk, újra őket választjuk!
Vasárnap délben voltunk a barátokkal ebédelni - lassan törzshely lesz és Budapestről csak ezért utazunk oda. Az ételek minősége tökéletes, a kiszolgálás kedves. A kerthelyiség szó egy kicsit csalóka, mert elég szűkös helyen, az utca felőli fronton van, de a kiváló ételek feledtetik ezt.
Én mindig hagymás rostélyost eszek - mert imádom, de nem sikerül hibátlanul elkészíteni, de a társaság többi tagja is mindig elégedett - pedig elég kritikusak.
Bár Budapesten élek,gyakran járok Budakeszi-Zsámbék irányába,általában ilyenkor jó kedvvel ugrok be egy ebédre kollégáimmal. Az ételek és a kiszolgálás színvonala kiváló,mióta felújjították a helyet,a tér is sokkal stílusosabb lett. Látszik rajta,ez belsőépítész munkája. Ha erre jártok,mindenképp kukkancsatok be,akár egy kávéra is. :)
Egy teljesen átlagos hétköznapon, ebédidőben, amikor a kisváros többi része, beleértve a vendéglátó helyeket is, nagyjából pangott az ürességtől, nos a Stadt akkor (is) tele volt. A bal oldali részt különteremként használják, rendezvényekre, esküvőkre, a pult utáni teremben viszont az asztalok meglehetősen sűrűn vannak egymás mellé tolva, nyilván a lehetséges maximális helykihasználás érdekében.
Az étlap meglehetősen hosszú. Bár én egy sváb vendéglőre számítottam, az ételek inkább a magyaros-házias, kissé a nemzetközi konyhát is követik. Árak tekintetében a főételek árai 1800-2500 Ft alakulnak döntően. Mivel már más evős-ivós helyek után jöttem be a Stadt-ba, ezért itt a desszertre minimalizáltam az ételrendelésemet. A 6 féle jól ismert desszert közül Gundel palacsintát kértem. Az adag 750 Ft-ért 2 db gazdagon töltött palacsintát jelentett forró csokoládéöntettel. A várakozási idő - feltehetően a nagy számú vendég miatt - a kelleténél hosszabb volt, de még elfogadható mértékű. Bőséges számban állt rendelkezésre kiszolgáló személyzet, akik folyamatosan pörögtek-siettek a konyha, a pult és az asztalok között. Udvarias, készséges, jól kommunikáló pincér szolgált ki. A forró csokoládét nem lehetett kihagyni, narancsosat kértem (490 Ft), amelyet hatalmas adag tejszínhabbal, keksszel turbóztak fel, tűzforrón érkezett. Átlagos méretű adagokat adnak, a hús nem lóg le a tányér széléről, de jól lehet lakni vele. Szép a tálalás. A mellékhelyiség - csakúgy mint az egész belső berendezés - új, igényes, tiszta, stílusos. Az étterem domináns színe a fehér. Igényes, méltán népszerű hely. Szívesen ennék is máskor is. Nincs kötelező szervizdíj.
Az ételek minősége kifogástalan, nagy, kiadós adagok,amit nem tudtuk elfogyasztani, de készséggel csomagolták a maradékot elvitelhez. A választék bőséges. Az árak az adaghoz képest elfogadhatóak. A felszolgálók segítőkészek, udvariasak. Tisztaság és kellemes környezet, jó hangulatban elfogyasztott finom ételek.