Mikor tavaly decemberben ott jártam nem volt szolgálatban, nem jutott eszembe megkérdezni, hogy egyáltalán ott dolgozik-e még. Annyit minden esetre előre bocsáthatok, hogy kiemelkedően jó élmény volt ez a látogatás. A Búsuló Juhász az egyik legjobb kitettségű, nagymúltú étterme a fővárosnak. Az ablak mellett ülő vendégek rálátnak a fél Budapestre, ami önmagában maradandó élmény. Fehér abrosz, diszkrét fények, az asztalon fémből készült, igényes, mintás mécsestartó, égő mécsessel. A terem közepéből egy műfa nő ki, mely a mennyezetbe torkollik. Nyáron hangulatos, igényes terasz. Igényes magyar konyhát visznek, a megszokott, közkedvelt ízeket, kíméletes technológiákkal, jó alapanyagokból szépen tálalva teszik a vendég elé, néha egy csavarral. „Hagyomány és evolúció”. Alföldi gulyásleves, pásztortarhonya kacsacomb, túrógombóc. Az újragondolt magyar ételeket néhány nemzetközi fogás egészíti ki: Castan borjú Onglet, Rib eye steak, jérce-supreme beluga lencsével. A fogadófalat tepertőkrém, vaj, friss bagett volt. Jó kezdés. Halászlé, sziki ponty, gyufatészta: selymes, kellően koncentrált, jó ízű, friss ízhatású lében kiváló ponty, jó állagú gyufatészta. Emlékezetes étel. Grillezett kacsamáj salátatextúrákkal: a kacsamáj jó alapanyagból való, kívül kellemesen pörzses, belül krémes. Pirított és krémes salátát, friss salátalevél-csíkokat, apró sültburgonya-kockákat kapunk hozzá. Meggyőző tányér. Szarvaspaprikás, vargánya, juhtúrós puliszka: a szarvaspaprikás szaftja jó, sajnos a hús alulkészült, rágós. Kiváló hozzá a tökéletes állagú, jól ízesített juhtúrós puliszka és a pirított vargánya. Somlói galuska: élményszerű, könnyed somlói galuska pohárban tálalva, mely az eredeti ízharmóniák megőrzésére törekedve adja a francia légies desszertek állagélményt. A végeredmény kimagasló. A borlapon több mint száz kiemelkedő magyar tétel és néhány francia pezsgőt. Ezek ötödét kimérik decire is. A kiszolgálás példaértékű. Udvarias, kedves, szolgálatkész. Külön erény, hogy a felszolgálók pásztázzák tekintetükkel a vendégteret bármelyik pincér egyetlen hívó pillantásra odajön a vendég asztalához.