A Vendéglő a Hármashatár hegyen, a Budai Parkerdőben épült 1935-ben. Jelenleg is az akkori családias hangulat megőrzésére törekszik, a hagyományos magyar ételek széles választékával, ízvilágával.
Néhány fős társasággal jártam ott. Az ott tartózkodásunk alatt legalább négy pincér szolgát ki, mindig más. Egyik sem volt figyelmes. Kihozták az ételt félóra után langyosan, utána öt perc mulva hozták ki az evőeszközöket. Hagymás rostélyost ettem, a hús rágós volt és mintha nem lett volna friss.
A többiek Dübarit ettek, kis adag volt, szintén langyos körettel. Az egyik pincér olyan flegma volt és kiöntötte a ruhámra a pezsgőt, a maradék pezsgőt pedig nem dugta be/elvitte magával a dugót/Annyira figyelmetlen volt, hogy észre sem vette mit csinál így természetesen elnézést sem kért. Köretként káposztasalátát kértem, vöröskáposztát hoztak ki /a káposztasaláta tudomásom szerint fehér káposztából van/Nagy csalódás volt ez az étterem , annyira nem éreztem, hogy kedvünkbe akarnak járni. Az ételek sem voltak jók, a túrógombócon alig volt tejföl és zsemlemorzsa és nem volt édes sem. Szóval egyik ételről sem tudok jókat mondani! Kifizettem 22000 FT, NAGYON SAJNÁLOM! ET AZ ÉTTERMET SENKINEK SEM AJÁNLOM!
Férjem Valentin-napi meglepetésként foglalt asztalt itt négyünknek+ 1 "kísérő". Ahogy tapasztaltam sok függ attól, melyik pincérhez kerülsz. Pl. aki bevezetett minket, udvariasan megmutatta az asztalt és a kabátjainkat is felakasztotta egy még üres fogasra - ötös! Vidám, udvarias, klasszik típus, jó fej.
Aki viszont a rendelést felvette és kiszolgált minket - hát őt már rég nem engedném emberek közé. Látszott rajta hogy marhára utálja már az egészet, meg egy kicsit minket is. Sajnos a férjem levesében szempilla (vagy vmi hasonló), az én rántott gombafejem panírjában pedig szösz volt található. Ez nem megengedhető! ! ! Sokat nem kompenzálnak a közepes árak, magasabbat lazán rablásnak tartanék, hiába a finom ízek, ha ilyen "fűszerek" járnak hozzá. Túl meleg volt, viszont a szellőzés legalább nincs jól megoldva. Szóval, ha kell egy kis retro a maga hátrányaival, akkor hajrá! A kopasz pincérről viszont csak jókat!
Egy vasárnapi napon voltunk ebédelni. A fedett terasz hangulatos, kellemes. A kiszolgálás rendben volt. Az ételekről: a borjúragu levesben fűszeres húsgombócok voltak, nem borjú. A bécsi szelet körete saláta volt, ami nem illett hozzá, mert tojás, sajt valamint apróra vágott szalámi és sonka darabkák voltak benne.
Néhány alkalommal volt alkalmam kipróbálni a hely konyháját. Nagyon barátságos idős pincér fogadja a kedves vendéget. Megfelelő alázattal és segítőkészséggel terelgeti a vendégeket az étlapról való választás rögös útján. Sajnos általában kong az ürességtől, de ezt mondjuk betudom annak, hogy még soha nem voltam hétvégén.
Viszonylag maradi, nagy étlappal dolgoznak és a tálalás is idejét múlt, viszont jóízű, házias volt minden. Nem csalódtam még a helyben, de aki fine dining élményben szeretne részesülni, az ne ezt a helyet válassza.
Gyönyörű környezetben, a Hármashatárhegyen található, az étteremmel szemben már az erdei út kezdődik, de mégis nagyon közel található a városhoz, bicajjal, autóval vagy busszal is könnyen megközelíthető. Egy kellemes szombati napon gyerekekkel, nagyszülőkkel mentünk, asztalt is foglaltunk, később tapasztaltuk is, hogy érdemes volt, és a kinti, részben fedeztt teraszon kaptunk helyet.
Az ételek bőségesek, finomak voltak, igazából nem extra fogások, de egy megbízható, stabil minőséget hoznak, magyaros ízek, de nincs túlűszerezve, a pincérek nagyon kedvesek, készségesek voltak, pedig szinte telt ház lett, nagy volt a pörgés. Kisgyerek- és kutyabarát a hely! Biztosan visszatérünk tavasszal! Árban elfogadható szerintem.
Többször jártam ebben az étteremben. Szép környezet, látványos, szemet nyugtató kert, ami ápolt. Belül már kicsit avittas. Látszik, hogy próbálták felújítani, de minél olcsóbb megoldásokat keresve. Kényelmetlen szék. Nem lehetett drága, mint ahogy az asztalterítő sem. A séf sajnos túl óvatos a fűszerekkel.
A flekken íztelen volt, de a pacal is kívánt volna még sokféle ízesítőt. A káposztasaláta vörösnek nagyon világos volt, fehérnek meg nagyon rózsaszín. Most sem tudom, milyen káposztából készülhetett.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.