A Vendéglő a Hármashatár hegyen, a Budai Parkerdőben épült 1935-ben. Jelenleg is az akkori családias hangulat megőrzésére törekszik, a hagyományos magyar ételek széles választékával, ízvilágával.
Egy szeptember végi vasárnapi kirándulás után tértünk be megéhezve az étterembe. Az étterem fekvése csodás, kiváló a levegő, jó ötlet, hogy a terasz félig nyitható résszel is rendelkezik, a teljesen nyitott részre kutyát is be lehet vinni. Rendelés után a leves rekordidő alatt érkezett, talán egy percet sem kellett várnunk.
Az ételek finomak voltak, bár elkészítésük nem volt különleges. Az ételárak a budai éttermekhez képest egészen elfogadhatóak. A kiszolgálásra sem volt panaszunk, bár a végén illett volna megkérdezni, hogy ízlett-e az étel még akkor is, ha üresre ettük a tányért. Környékbeli kirándulásokhoz kiváló választás, de a kulinális élmény azért nem akkora, hogy csak ezért felautózzon ide valaki.
Nem egy kiöltözős étterem, inkább a kirándulók térnek be gyerekkel, kutyával. Nagyon kedvesek a pincérek, kellemes a környezet és nagyon finom az étel, ami inkább házias jellegű. Mi is kirándulás után tértünk be, volt hogy nagyobb társasággal mentünk. A kerti kiülős rész is és a benti is jó. Kulturált mosdók vannak. Máskor is szívesen mennék, illetve ajánlom mindenkinek.
Néhány alkalommal volt alkalmam kipróbálni a hely konyháját. Nagyon barátságos idős pincér fogadja a kedves vendéget. Megfelelő alázattal és segítőkészséggel terelgeti a vendégeket az étlapról való választás rögös útján. Sajnos általában kong az ürességtől, de ezt mondjuk betudom annak, hogy még soha nem voltam hétvégén.
Viszonylag maradi, nagy étlappal dolgoznak és a tálalás is idejét múlt, viszont jóízű, házias volt minden. Nem csalódtam még a helyben, de aki fine dining élményben szeretne részesülni, az ne ezt a helyet válassza.
Sok év után nosztalgikus vacsorára érkeztünk. Már a gond nélküli parkolás is stresszoldó. A környezet most is kellemes,sőt felújított, szép, ápolt a kert, ami a zárt térből is látható. Udvarias pincérek, hatalmas étlap, ennek megfelelő adagok, ízléses tálalással, nagyon elfogadható árakon. Csak ajánlani tudom!
2015. január 23. -án látogattuk meg a feleségem által kiválasztott vendéglőt, ahová vacsora kuponnal érkeztünk. Az asztalunk előzetesen le lett foglalva, de sajnos csak kb. fél órás késéssel érkeztünk a forgalmi dugók miatt. Mikor beléptünk a vendéglőbe, igazi magyaros retro hangulat fogadott.
Ablak mellé ültünk, de sajnos a rossz időjárás miatt a szép környezetből keveset láttunk. A felszolgáló elkérte a kuponunkat, ami egy kétszemélyes csülöktálra vonatkozott. Kérdésére, hogy valami lavast, vagy előételt kérünk-e, úgy döntöttünk, hogy egy jó házi májgaluskás húslevest rendelünk. Mikor kihozták, közölték velünk, hogy ha csípősen esszük, vigyázzunk a darált paprikával, mert az valójában őrölt csili. Ennek ellenére sikerült jól beerősíteni a levest, de az így is hihetetlenül finom volt. Ezután jött a kétszemélyes csülök tál, amely minden gondolatunkat felülmúlta. Kérem szépen, egy csülköt így kell ízletesen finoman elkészíteni, így kell a krumplit megsütni és így kell azt a hihetetlenül finom sült hagymát megcsinálni. A tálon még volt két személynek mindenféle savanyúság (csalamádé, uborka, káposzta saláta). Az egész úgy ahogy volt úgy volt tökéletes. Óriási mennyiség, finom ízek és ami még nagyon fontos, figyelmes, udvarias kiszolgálás. Köszönjük szépen a vendéglő személyzetének! Ha tehetjük, még vissza fogunk jönni, de csak nyáron, amikor az ember a természetből, a környezetből is többet lát!
A Fenyőgyöngye azért is jó, mert a Hármashatár hegyen aztán le lehet sétálni az ebédet, ami mindig kitűnő, a daragaluskás levesüket és a vadasmarhájukat imádom legjobban, de tapasztalatból mondom, ez az a hely, ahol bátran végig lehet enni az étlapot, senki sem fog csalódni. Az üvegezett terasz nyitható, így szép időben és rossz időben is ki lehet oda ülni.
Egy valami nem tetszett a múltkor hogy a gyönyörű art deco csillárból egy ormótlan energiatakarékos izzó kandikált ki, de ez már igazán csak szőrszálhasogatás. A hely különböző rendezvények, esküvők, szülinapok megtartására is tökéletesen alkalmas.
Gyönyörű környezetben, a Hármashatárhegyen található, az étteremmel szemben már az erdei út kezdődik, de mégis nagyon közel található a városhoz, bicajjal, autóval vagy busszal is könnyen megközelíthető. Egy kellemes szombati napon gyerekekkel, nagyszülőkkel mentünk, asztalt is foglaltunk, később tapasztaltuk is, hogy érdemes volt, és a kinti, részben fedeztt teraszon kaptunk helyet.
Az ételek bőségesek, finomak voltak, igazából nem extra fogások, de egy megbízható, stabil minőséget hoznak, magyaros ízek, de nincs túlűszerezve, a pincérek nagyon kedvesek, készségesek voltak, pedig szinte telt ház lett, nagy volt a pörgés. Kisgyerek- és kutyabarát a hely! Biztosan visszatérünk tavasszal! Árban elfogadható szerintem.