Egy hagyományos hangulatú, szépen berendezett cukrászda, nagyon magas árakkal. A cukrászsüteményeken kívül van egy-két fogás az étlapon, például szendvics, saláta. Minden nagyon jó ízű, de ennyiért ez el is várható. Egy sima presszó kávé is ezer forint felett van, egy szelet süti 2000 forint, stb.
Ehhez hasonló hangulatú helyek vannak még a városban [moderálva - a szerk. ], valamivel visszafogottabb árakon. Csak különleges alkalom esetében érdemes szerintem ide ellátogatni.
Év ugy 30 éve járok kávézni a Gerbeaud-ba ha BP-en vagyok, úgy évente kétszer. Számomra a nyugalom szigete a nagy nyüzsgés közepette. Kávé, süti,viz, vagy egy pohár sör. Augusztus 28-án iszonyú hőség volt de egy ilyen prominens helyen, múlttal rendelkező kávézó, fagyizó, nem használ hűtött poharakat,a fagyikehely kifogástalan volt az izharmóniája tökéketes,de mire kihozták, már csak lötty volt.
Még mindig nem használnak asztali kukát. A személyzet nyüzsög, nagyon udvarias kedves, de hát a borravaló fix mivel szervízdíj van. A toalett még mindig a kommunista időkből való párizsi hangulatot idézi, szörnyű. Érdekes hogy a 40 fok melegben a teraszon egy szabad hely nem volt, míg a multat idéző belső termekben kongott az üresség. Összességébe véve szerintem egyszer mindenkinek kell itt egy kávét inni, igaz az kóstál vagy 1200 ft-ot.