2016. márciusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2016. március 2.Ajánlom a helyet másoknak is!
A Govindába évek óta járok, és mindig szívesen térek vissza ide enni, általában hétköznap ebédidőben. A közelmúltban történt kisebb átalakítások után 3 asztallal több ülőhely lett (a bejárat melletti apró ajándéksarok megszüntetésével), és a falak fehérre meszelése sokkal világosabbá tette a pincehelyiséget. A menüket bemutató táblákat is kicserélték, a falakon új képek láthatóak, Krishna életét mutatják be.
Az ételkínálat azonban nem változott, változatlanul remekül fűszereznek, a Krishna tudatú közösség alapelveit követve kizárólag húsmentes ételeket készítenek, nemcsak vegetáriánusok, de vegánok számára is. A főzéshez nemcsak húst, de hagymát sem használnak. Többségében tipikus indiai ízekkel és fűszerekkel lehet találkozni, de szerepel a kínálatban 1-1 európai zöldséges étel is.
A kínálat naponta változik: 3 féle szabdzsi (wokos, tejszínes), 2-3 féle chutney (pl. szilva, eper, paradicsom), lepénykenyerek (naan és roti), 2 féle leves, 2 féle rizs, minden nap más főzelék, 2-3 féle zöldségpakora (pl. sütőtök, zeller, cukkini, sárgarépa), zöldsaláta, tésztás egytálétel, pizza és 3 féle desszert is szerepel a kínálatban.
A gyömbéres vagy rózsavizes limonádé 300 Ft-ba kerül, amelyet most már önkiszolgáló rendszerben töltik a vendégek a poharukba.
3 féle menüt kínálnak (diákmenü 1100 Ft körül, bhima menü 1990 Ft, a 2 fős bőségtál 3390 Ft). Az ételek többségéből kis adagot is lehet kérni.
Egy adag kurkumás rizsért, kis adag tejszínes szabdzsiért, 1 sütőtök pakoráért és 1 adag szilvás chutney-ért összesen 1190 Ft-ot fizettem, ami véleményem szerint remek ár-érték arány.
Ételek / Italok:![]()
Még több kép (95 db)
Govinda Étterem további értékelései
2024.04.19kollégákkal
![]()
Autentikus vegetáriánus és vegán indiai ételek Krishna tudatú hívők és egyház üzemeltetésében, már jó pár éve a Bazilika közelében. Olyan fura, hogy csak én írok róla pár évente értékeléseket, ehhez képest ebédidőben még nem tudtam úgy odamenni, hogy ne állt volna sor a pult előtt. Igaz, itt...
2018.03.20egyedül
![]()
5. kerület, Vigyázó Ferenc utca, illusztris környezet, mellettük a MÁK, velük szemben a Costes Downtown étterem. Ha délben megyek/mennék ki a Govindába ebédelni, akkor általában kígyózó sorok fogadnak, így általában később, 13 óra után érdemes indulni. Ennek ellenére rajtam kívül más még nem írt...
2014.02.18egyedül
![]()
Mivel nagyon szeretem az indiai konyhát, gyakran járok ide enni hétköznap ebédidőben. Bár magam nem vagyok vegetáriánus, nem mindig vágyom húsos ételekre. A mai napon kurkumás rizst, krumpli-répa-karfiol szabdzsit (wokban sült zöldséges egytálétel), brokkoli pakorát (csicseriborsó tésztában...
Főnix Wellness Resort Nógrádgárdony
39.800 Ft / 2 fő / éjtől félpanzióval